Lokomotiv Moskova'nın 6 kritik noktası

Güncelleme Tarihi:

Lokomotiv Moskovanın 6 kritik noktası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 22:19

Niasse’nin kaybı L. Moskova adına handikap. Yeri doldurulamadı kontratak tek silahları. Van Persie ve Fernandao’nun yanısıra, Nani, Alper ve Volkan Şen savunmada rus ekibi için tehlike. Cezalı Diego’nun olmaması, lokomotiviçin şans. ancak, tipik deplasmantaktiği dışına çıkamayacaklar.

Haberin Devamı

Ahmet Ercanlar - Artıları

KADIKÖY FAKTÖRÜ

1- F.bahçe kendi sahasında ligde ve Avrupa’da kazanma geleneği çok yüksek bir takım. Taraftar desteği ile büyük bir baskı yaratıyorlar. Futbolcular yüksek motivasyonla her olumsuz koşulu değiştirebiliyor. Bu nedenle kazanmaya yakınlar.

GOLCÜLER FORMDA

2- VAN PERSIE ve Fernandao’dan hangisi oynarsa oynasın skora katkıları oluyor. İkilinin lig, Avrupa ve kupada toplam 34 golü var. Bu nedenle Fenerbahçe’nin en büyük gücü hücum ikilisi. Ayrıca Nani, Alper, Volkan Şen gibi hücumcular da formda.

ÜST DÜZEY SAVUNMA

3- TAKIM savunmasını çok iyi yapıyor ve çok zor gol yiyorlar. Bu özellikle Avrupa Ligi için çok önemli bir artı. Çift maçlı eleme sınavlarında gol yemeyen takımın turu geçme olasılığı çok yüksek. Vitor Pereira gol yemeyip avantajı elde etmek istiyor.

Haberin Devamı

Ahmet Ercanlar - Eksileri

DIEGO’NUN YOKLUĞU

1- Cezalı Diego’nun yokluğu Fenerbahçe’nin pas trafiğini zorlaştıracak. Mehmet Topal, Ozan ve Josef’ten kurulu orta alan savunmada çok güçlü olsa hücum anlamında takımı kısırlaştırıyor. Bu da sarı lacivertlilerin gol ortalamasını azaltıyor.

İÇ SAHA DEZAVANTAJI

2 - İlk maçın Kadıköy’de oynanması avantaj gibi gözükse de dezavantaj da yaratabilir. Avantajlı bir skorla kazanmak isteyen Fenerbahçe, zaman zaman riske girebilir. Lokomotiv Moskova bu açıklardan faydalanmak isteyecek. Sabırlı oyun önemli.

GERGİNLİK SIKINTISI

3- Türkiye ve Rusya arasındaki gerginlik maçın önemini çok daha yükseltiyor. Bu bir baskı unsuru olabilir. Özellikle bugün oynanacak maçta yaşanabilecek olası gerginlikler rövanş için Fenerbahçe’nin işini daha zor bir hale getirebilir.

F.BAHÇE, Avrupa heyecanının startını tekrar veriyor... Sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bu akşam saat 19.00’da konuk edeceği Lokomotiv Moskova takımı karşısında kadro ağırlığına sahip...2.5 AYDIR MAÇ YAPMADILARYaklaşık 2.5 aydır resmi maç oynamayan Rus ekibi ile birlikte temsilcimizi zorlu mücadele öncesi masaya yatırdık. Gelin, her iki takımın da artı ve eksilerine hep birlikte bakalım...

Haberin Devamı

UEFA’YA GÖRE “YÜKSEK RİSKLİ” MAÇ

FENERBAHÇE’nin bu akşam Lokomotiv Moskova ile oynayacağı karşılaşma UEFA tarafından “Yüksek Riskli Maç” kategorisine alındı. Sarı laciverli yönetim de resmi kulüp hesaplarından karşılaşmada yaşanabilecek en ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali sonrası ceza alma riskleri olduğu için taraftarları uyardı.

Koray Durkal - Artıları

KONTRA ATAKLARA DİKKAT

1- Lokomotiv Moskova kontra atak futbolunu iyi oynamasıyla dikkat çekiyor. Özellikle deplasman maçlarında bu formülü oldukça iyi kullanan Rus ekibi, kanatları da oldukça etkili hale getiriyor. Hızlı oyunculara sahip olması da en büyük avantajları.

UZUN VE DURAN TOPLAR

2- Rus ekibi, savunma arkasına atılan uzun toplarla oldukça etkili oluyor. Savunma oyuncuları da bu konuda oldukça başarılı. Duran top ve frikik organizasyonları da Moskova’nın başarılı olduğu organizasyonların başında geliyor.

Haberin Devamı

KİLİT SOL KANAT

3- Ataklarının büyük çoğunluğunu sol kanattan gerçekleştiren Lokomotiv’in en etkili isimlerinin başında Alan Kasaev ve Maicon Marques geliyor. Fenerbahçe, hücum aksiyonlarını bu bölgeye endekslemelerine önlem almak zorunda.

Koray Durkal - Eksileri

NIASSE’NİN YOKLUĞU

1- Takımın gol yükünü çeken Niasse’nin ara transferde Premier League ekiplerinden Everton’a satılması Rus ekibinin hücum hattında büyük bir handikap yaşamasına neden oldu. Boşluğunu doldurabilecek bir isim de henüz kadroya katılmadı.

OFSAYT ZAAFLARI

2 -  Lokomotiv’in zaaflarının başında ofsayt taktiği geliyor. Savunma arkasına atılan toplarda defans hattındaki oyuncuların bireysel hatalarından bu sezon oldukça başları ağrıdı. Bu geceki maçta da benzer pozisyonların sıkıntı yaratması muhtemel.

Haberin Devamı

HÜCUM VAR SAVUNMA YOK

3- Ofansif anlamda efektif bir yapıya sahip olan Lokomotiv’in savunma hattı da bir o kadar sıkıntılı. Sağ bekte ve orta alanın sağında yaşanan bireysel problemler takımın agresif bir futbol oynamasına engel oluyor. Fenerbahçe bunlardan yararlanabilir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!