lklerle dolu bir caz festival geliyor

Güncelleme Tarihi:

lklerle dolu bir caz festival geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 13:11

Bu yıl 1-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 18. İstanbul Caz Festivali’nin programı açıklandı. Kırkın üzerinde konserin yer aldığı festivalde Paul Simon, Natalie Cole, Marcus Miller Herbie Hancock, Wayne Shorter, Joss Stone gibi ünlü isimler sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Garanti Bankası desteğiyle düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali’nde bu yıl 40’ın üzerinde konser gerçekleşecek. Festivalin en önemli isimlerinden biri ozan geleneğinin öncülerinden Simon and Garfunkel grubunun efsane bestecisi Paul Simon. 2006’da Time dergisi tarafından ‘Dünyayı yönlendiren 100 kişi’ listesine alınan, 50 Ways to Leave Your Lover, You Can Call Me Al, Obvious Child ve Late in the Evening gibi önemli şarkıları bulunan Simon, İstanbul’da ilk defa 19 Temmuz Salı akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesi’nde şarkılarını onu yıllardır bekleyenlerine söyleyecek.

Festivalin açılış konserindeyse Türk caz sahnesinin önemli isimleri aynı sahnede şarkılarını seslendirecek. Gecenin ilk bölümünde caz standartlarını yorumlayan Amerika’da ‘Yeni Frank Sinatra’ diye bilinen Simavi, ikinci bölümündeyse Emin Fındıkoğlu ve topluluğu konser verecek. Aynı gecede Okay Temiz’e de Festival Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek.

Haberin Devamı

MILES DAVIS'IN DÜNYA PRÖMİYERİ

Cazın usta ismi Miles Davis’in ölümünün 20. yılında Marcus Miller’ın müzik direktörlüğünde Tribute to Miles isimli bir proje gerçekleşecek. Bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller, piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, bas gitar ve bas klarnette Marcus Miller ile trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman’ı bir araya getiren proje Miles Davis’in 1950’lerdeki klasik duruşundan 1970’lerdeki deneysel müzikal yapısına kadar uzanacak. 7 Temmuz perşembe 21.00’de izlenebilecek proje İstanbul’dan sonra Avrupa’da da sadece dokuz kez gerçekleştirilecek.
13 Temmuz Çarşamba günü ise Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Randy Crawford ile Joe Sample ve Natalie Cole’u ayrı bölümlerde izleyebilecekler.

FESTİVAL MEKANLARI

300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinyePark, Salon ve The Marmara Esma Sultan gibi alışılmış festival mekanlarının yanında Tersane Sahnesi ve sanatralİstanbul Kıyı Anfi’de sahne alacak. Geçen yıl festival dahilinde ilk kez gerçekleştirilen ‘Tünel Şenliği’ festivalin ilk hafta sonu olan 2 Temmuz Cumartesi gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!