Ligler bitti diye üzülmeyin, Copa Amerika baÅŸlayacak

Güncelleme Tarihi:

Ligler bitti diye üzülmeyin, Copa Amerika başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 00:00

Yaz geldi, futbola ayrılan zaman azalıyor ancak üzülmeyin Copa Amerika geliyor.

Haberin Devamı

Birçok futbol liginde sezon sona erdi. Şampiyonlar, küme düşenler, bir üst lige çıkanlar, Avrupa kupalarına gidenler hepsi belli oldu.

 

Ancak sakın futbola ayrılacak zaman azalacak diye üzülmeyin. Çünkü Copa Amerika geliyor.

 

Güney Amerika Futbol Şampiyonası bu yıl 1 Temmuz'da start alacak, organizasyon Arjantin'de.

 

Ev sahibi 'Tangocular' tam 18 yıldır bu kupaya hasret.

 

2010 Dünya Kupası'nda gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan biri olan Maradona'nın önderliğinde istenileni veremeyen Arjantin, bu kez oldukça iddialı.

 

Haberin Devamı

JAPONYA KATILMAYACAK

 

Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona, Japonya'nın bu turnuvaya katılmama kararı aldığını açıkladı. Japonya'nın yerine turnuvaya Kosta Rika dahil edildi.

 

Japonya, önce ülkenin kuzeydoğusunu vuran deprem nedeniyle kupaya katılmayacağını açıklamış, daha sonra geçen ay kupaya katılmaya karar vermişti. Japon oyuncuların forma giydiği Avrupalı birçok kulüp, bu oyuncuların Copa America'ya katılmasına izin vermemişti.

 

Copa America'da daha önce 1999 yılında konuk takım olarak mücadele eden Japonya, bu yıl Arjantin, Bolivya ve Kolombiya ile aynı grupta yer alıyordu.

 

BREZÄ°LYA'DA PATO ÅžOKU

 

Milan'ın Brezilyalı golcüsü Alexandre Pato'nun Udinese ile oynanan son Serie A maçında sakatlandığı ve bu nedenle Amerika Kupası'nda (Copa America) forma giyemeyeceği açıklandı. Milan'ın sağlık ekibinden Maurusio Gevi, İtalyan Sky televizyonuna yaptığı açıklamada, futbolcunun sağ omzundan sakatlandığını ve bir süre forma giyemeyeceğini söyledi.

 

Haberin Devamı

YİNE SOYUNMA SÖZÜ VERDİ!

 

2010 Dünya Kupası'nda tüm dünyada en çok dikkat çeken taraftar kuşkusuz Paraguaylı manken Larissa Riquelme olmuştu. Larissa, Paraguay bu sene Copa America'yı alırsa stadyumda ve standlarda soyunma sözü vererek şunları söyledi: İyi bir kadormuz var ve ülke için çok önemli olan bu kupayı kazanacağız. Kazanırsak da Paraguay halkına bir sürprizim var."

/images/100/0x0/55ea4815f018fbb8f875cde0

 

MASKOT: AMERÄ°KAN DEVE KUÅžU

 

Nandu olarak tanınan bu kuÅŸ aynı zamanda Amerikan deve kuÅŸu olarak da bilinir. Özellikle Güney Amerika’da yaÅŸar. Uçamaz ve genelde düz ovalarda görülür.  Görünüş olarak deve kuÅŸunu andıran bu türe, Ä°spanyollar 16 yüzyılda devekuÅŸu adını vermiÅŸti.ÂBoyu en yüksek 1.5 metreye kadar çıkabilen Nandu, koÅŸular için yetiÅŸtiriliyor. Küçük ve gri bir kafası var ve üç tırnaklı türlerden. Boyun ve göğüs kısımları siyahken, vücudunun geri kalan kısmı da gri.ÂBir örümcek gibi geniÅŸ ayakları var. Genelde de uyuyan dev bir örümceÄŸi andırıyor.

 

Haberin Devamı

STATLAR

 

Mücadelelerin yapılacağı stadyumlarda çalışmalar tam gaz devam ediyor. 24 Temmuz'daki final maçı 64 bin kapasiteli Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti'te oynanacak. Onunla birlikte kullanılacak diğer statlar; 57 bin kapasiteli Estadio Mario Alberto Kempes, 24 bin kapasiteli Estadio 23 de Agosto, 53 bin kapasiteli Estadio Ciudad de La Plata, 45 bin kapasiteli Estadio Malvinas Argentinas, 20 bin kapasiteli Estadio Padre Ernesto Martearena, 25 bin kapasiteli Estadio del Bicentenario ve 40bin kişi kapasiteli Estadio Brigadier General Estanislao López.

 

GRUPLAR

 

A Grubu: Arjantin, Kolombiya, Kosta Rika, Bolivya

B Grubu: Brezilya, Paraguay, Venezuela, Ekvator

Haberin Devamı

C Grubu: Åžili, Meksika, Peru, Uruguay

 

1 Temmuz’da start alacak olan turnuvanın finali 24 Temmuz’da oynanacak.

 

ayaycili@hurriyet.com.tr

http://twitter.com/ac_yaycili

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!