Liderlik koltuğu Roma'dan Juve'ye geçti

Güncelleme Tarihi:

Liderlik koltuğu Romadan Juveye geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 11:08

Serie A'nın 13. haftası, dünkü AS Roma-Cagliari maçıyla tamamlanırken, maç sonunda ligde liderlik koltuğu el değiştirdi.

Haberin Devamı

Serie A'ya fırtına gibi bir giriş yaparak ilk 10 maçı firesiz kazanan AS Roma, son 3 haftada üst üste 3. beraberliğini aldı ve liderlik koltuğunu son şampiyon Juventus'a kaptırdı. Zirvenin bir diğer iddialı ekibi Napoli ise bir önceki hafta aldığı Juventus yenilgisini sahasında bu hafta yaptığı Parma maçıyla telafi etmek isterken ummadığı bir yenigi aldı. Parma, 81. dakikada Cassano ile zafere uzanmasını bildi. Evinde Parma'ya boyun eğen Napoli 28 puanda kaldı ve lider Juventus ile arasındaki puan farkı 6'ya çıktı.


Puan tablosunda 4. sırada yer alan İnter de önündeki Napoli'nin puan kaybettiği haftada önemli bir fırsatı teperek kendisi de Bologna deplasmanında 1 puana razı oldu. İnter gibi fırsatı tepen bir başka takım ise Fiorentina oldu. Udinese'ye deplasmanda tek golle yenilen "Mor Menekşeler", önündeki takımların puan kaybettiği haftada, üst sıralara yaklaşma şansını bulamadı.


Ligde bir türlü aradığı istikrarı yakalayamayan ve bu sezon orta sıra takımı görüntüsü veren AC Milan ise evinde Genoa'yı yenemeyince taraftarın tepkisini çekti. Kırmızı-siyahlı taratarların maç sonunda oyuncuların bulunduğu takım otobüsünün stattan ayrılmasına izin vermemesi ve yıldız oyuncuların taraftarlarla konuşmasından sonra olayın çözülmesi, haftanın en çok konuşulan gelişmelerinden biri oldu.


Gol krallığı
13 haftası geride kalan ligde gol krallığı yarışında Fiorentina'nın golcüsü Giuseppe Rossi, 11 golle ilk sırada yer alıyor. Rossi'yi, 8 golle Torino'nun golcüsü Alessio Cerci ve 7'şer golü bulunan, Sasuololu Domenico Berardi, İnterli Rodrigo Palacio ve Juventuslu Carlos Tevez takip ediyor.

Sonuçlar, puan durumu ve gelecek haftanın programı şöyle:

Hellas Verona-Chievo Verona: 0-1
AC Milan-Genoa: 1-1
Napoli-Parma: 0-1
Livorno-Juventus: 0-2
Sampdoria-Lazio: 1-1
Sassuolo-Atalanta: 2-0
Torino-Catania: 4-1
Udinese-Fiorentina: 1-0
Bologna-İnter: 1-1
AS Roma-Cagliari: 0-0

Haberin Devamı

Gelecek haftanın programı
Ligde 14. haftanın maç programı ise şöyle:

30 Kasım Cumartesi
Parma-Bologna
Genoa-Torino

1 Aralık Pazar
Catania-AC Milan
Atalanta-AS Roma
Cagliari-Sassuolo
Chievo Verona-Livorno
İnter-Sampdoria
Juventus-Udinese

2 Aralık Pazartesi
Fiorentina-Hellas Verona
Lazio-Napoli.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!