Leyla Gencer Şan Yarışması yeniden

Güncelleme Tarihi:

Leyla Gencer Şan Yarışması yeniden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 10:20

20. yüzyılın en büyük divalarından Leyla Gencer önderliğinde ilk kez 1995 yılında düzenlenen Leyla Gencer Şan Yarışması altı yıl aradan sonra yeniden yapılıyor. Dördüncü kez düzenlenecek olan yarışma, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve La Scala Tiyatrosu Sahne ve Gösteri Sanatları Akademisi Vakfı işbirliğiyle 25 – 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Haberin Devamı

İstanbul’da yarışmaya katılmaya hak kazanan adaylar, Leyla Gencer’in başkanlığında La Scala Tiyatrosu’nda oluşturulacak Ön Eleme Jürisinin değerlendirmesi sonucunda belirlenecek.

Yarışmanın jürisi; Leyla Gencer, La Scala Tiyatrosu Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Stéphane Lissner (Jüri Başkanı), Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Şefi ve Devlet Sanatçısı Gürer Aykal, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yekta Kara, Pomeriggi Musicali di Milano Orkestrası Sanat Yönetmeni Gianni Tangucci, Palau de les Arts Reina Sofia Genel Müdürü Helga Schmidt ve Monte Carlo Operası Genel Müdürü John M. Mordler’den oluşuyor.

Leyla Gencer Şan Yarışması, 30 Ağustos 2006 tarihinde Aya İrini Müzesi’nde finalistlerin  Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde jüri üyeleri tarafından belirlenen aryaları izleyici karşısında seslendirecekleri Final Gecesi ile sona erecek.

Haberin Devamı

Yarışmaya, yarışma tarihinde 18 - 32 yaş aralığındaki (30 Ağustos 1974’ten sonra doğanlar) her milliyetten ve ses grubundan şancılar katılabilir. Leyla Gencer Şan Yarışması’na katılacak adayların, www.leylagencer.org adresinden temin edecekleri başvuru formlarını orijinal dilinde seslendirilmiş yalnız iki opera aryasının CD, video veya ses kayıdıyla birlikte en geç 19 Mayıs 2006, Cuma gününe kadar Fondazione Accademia d’arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala, Via S.Marta, 18 - 20123 Milano adresinde bulunan Yarışma Genel Sekreterliğine göndermeleri gerekiyor. Herhangi bir katılım ücreti alınmayacak.


Ayrıntılı bilgi için:
İstanbul Kültür Sanat Vakfı
info@leylagencer.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!