Letonya 1 - 1 Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Letonya 1 - 1 Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 20:42

A Milli Takım 2016 Avrupa Şampiyonası A Grubu'nda Letonya ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Türkiye'nin golü 47. dakikada Bilal'den gelirken Letonya beraberliği 54. dakikada Sabala'nın penaltıdan bulduğu golle geldi. 2003'deki play off eşleşmesinde Türkiye'yi eleyerek 2004 Avrupa Şampiyonası'na gitmemizi engel olan Letonya bir kez daha Avrupa Şampiyonası hayallerimize sekte vurdu. Türkiye A Grubu'nda 3 maç sonunda 1 puanda kaldı. Karşılaşmadan 1 gün önce ise Fatih Terim ile Letonya teknik direktörü Marians Pahars arasında 2003'deki bu eşleşmeye atıfla 'tesadüf' tartışması yaşanmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye bu beraberlikle A Grubu'nda ilk puanı ile tanışırken son sıradan kurtulamadı. Letonya ise puanını 2'ye çıkartarak 4. sıraya yükseldi. Grubun bir diğer sürpriz sonucu ise İzlanda'dan geldi. İzlanda kendi evindeki maçta Hollanda'yı 2-0 mağlup etti ve 3 maçta puanını 9'a çıkarttı. Çek Cumhuriyeti ise Kazakistan'ı 4-2 yenerek İzlanda gibi 3 maçta 9 puana yükseldi.

Letonya 1 - 1 Türkiye



Letonya 1 - 1 Türkiye


Stat: Skonto
Hakemler: Bobby Madden, Alan Mulvanny, Alastair Mather (İskoçya)
Letonya: Kolinko, Dubra, Gabovs, Gorkss, Kurakins, Aleksejs Visnakovs, Ikaunieks, Zjuzins, Fertovs, Sabala, Eduards Visnakovs
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Arda Turan, Olcay Şahan, Umut Bulut

Haberin Devamı


TOLGA’YA MAKAS
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Letonya maçının ilk 11'inde büyük bir sürprize imza attı. Fatih Terim, kritik 90 dakikada kalede Tolga Zengin yerine Volkan Babacan'a yer verdi. Çek Cumhuriyeti maçında kalesinde gördüğü iki gol nedeni ile eleştiri alan ve dün düzenlenen basın toplantısında Tolga'nın tek başına yenilgide sorumlu tutulamayacağını dile getiren Fatih Terim, tecrübeli kaleciyi keserek yerine Volkan Babacan'a şans verdi.


BİR MAKAS DA SELÇUK’A
Letonya karşısında kalede Volkan Babacan’a şans veren Terim, performansı uzun süredir tartışılan Selçuk İnan’ı da ilk 11’den kesti. Çek Cumhuriyeti karşısında hayal kırıklığı yaratan Selçuk İnan yerine Fatih Terim, orta sahada Oğuzhan Özyakup’a şans verdi.

Haberin Devamı


MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 3. karşılaşmasında Letonya ile deplasmanda karşılaşıyor. Gruptaki ilk maçında deplasmanda İzlanda'ya 3-0 mağlup olan Türkiye, 2. maçında ise İstanbul'da Çek Cumhuriyeti'ne 2-1 yenilmişti.

Letonya'nın başkenti Riga'daki Skonto Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Bobby Madden. Madden'ın yardımcılıklarını Alan Mulvanny ve Alastair Mather'ın yapacak. Dördüncü hakem olarak David McGeachie'nin görev alacağı karşılaşmada, Kevin Clancy ve Andrew Dallas ise ilave yardımcı hakemlik görevini üstlenecek.

Letonya ise grupta oynadığı ilk karşılaşmada Kazakistan deplasmanından golsüz beraberlikle dönmüş 2. maçta ise evinde İzlanda'ya 3-0 mağlup olmuştu.

Haberin Devamı

Türkiye ile Letonya bu maçla beraber 5. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ilk maç 22 Haziran 1924'te Riga'da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı, ay-yıldızlı ekibin gollerinin 3'ünü de Zeki Rıza Sporel attı.

2004 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off baraj maçlarında ise Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te İstanbul'da, BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Türkiye ile Letonya arasındaki son maç 28 Mayıs 2013'te Almanya'nın Duisburg kentinde yapıldı. Özel karşılaşma 3-3 biterken, Türkiye'nin gollerini Olcay Şahan, Selçuk İnan ve Veysel Sarı attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!