Lens kullananlar dikkatli olun

Güncelleme Tarihi:

Lens kullananlar dikkatli olun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 16:39

Gözlük kullanımında zorlanan ya da gözlüğü kendine yakıştırmayan insanların yöneldiği lens, kurallarına dikkat edilmediği taktirde önemli sağlık problemlerine yol açabilir.

Haberin Devamı

Lens kullanımına, uzman doktor muayenesi sonucu karar verilmelidir. Kontakt lensler gözdeki kırma bozukluklarını düzeltmek için kullanılan önemli bir teknolojik üründür fakat özellikle son yıllarda kozmetik amaçlı kontakt lens kullanımının arttığı gözlemlenmiştir.


1 - Lens kullanılacağı zaman ellerinizi yıkamalısınız ve bunları temizlemek için bir takım solüsyonlar kullanmalısınız. Bu solüsyonların içinde mikroorganizmaları öldürücü özel maddeler vardır. Bu mikroorganizmalar lensin içine giremediğinden daha sonra sıkıntı yaratmaz.

Lens kullananlar dikkatli olun

2 - Lenslerin kesinlikle doktor kontrolünde alınması ve kullanılması gerekir. Ayrıca hiçbir zaman lenslerle duş alınmamalı, yıkanmamalı, havuza ve denize girilmemelidir. Bunun nedeni havada, suda, toprakta her yerde bulunabilen mikroorganizmalardır ve bu mikroorganizmalar göz sağlığını tehdit eder.Bundan kaynaklı meydana gelecek enfeksiyonlar gözün görme fonksiyonunun kaybına kadar gidebilir. Kısacası lensle su bir arada olmaz.

Haberin Devamı

3 - Lens kutularının temizliğine çok dikkat edilmelidir ve sık değiştirilmelidir. Kontakt lensin kutusunun temiz olmaması mikroorganizma bulaşmasına neden olabilir.

Lens kullananlar dikkatli olun

4 - Uzun tırnaklıysanız ya da lensi düzgün takamıyorsanız, kornea tabakasının çizilmesi an meselesidir. Bu da gözde kızarıklık, iltihaplanma ve enfeksiyon yaratıp çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

5 - Lens kullanımı bir anlamda gözyaşını ikiye böler. Gözyaşı tabakası çok incedir fakat kontakt lens konulduğunda biraz daha incelir. Bu da buharlaşmayı artırarak hastaların çok sınırda olan kuru göz şikayetlerini belirgin hale getirebilir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!