Kuş gribi dizilerde

Güncelleme Tarihi:

Kuş gribi dizilerde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Sağlık Bakanlığı, kuş gribi konusunda halkı bilinçlendirmek için çok izlenen dizileri kullanmaya karar verdi. Bakanlık diziler arasında kuş gribini anlatacak.

Biraz dizi, biraz bilgi

Yaşanan ölümlerle birlikte Türkiye ve dünyanın gündemine oturan kuş gribinin vatandaşa daha iyi anlatılabilmesi için yerli diziler kullanılacak. Sağlık Bakanlığı çok izlenen yerli dizilerin arasında kuş gribiyle ilgili hazırlanacak tanıtım filmlerini yayınlayacak. Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulamasını İstanbul Tabip Odası Başkanı Gençay Gürsoy önceki gün Habertük’te Melih Meriç’in Basın Kulübü programında açıkladı.

Reytingi çok olan dizilerde

Aralarında Aliye, Ihlamurlar Altında, Beyaz Gelincik, Yağmur Zamanı gibi dizilerin bulunduğu çok izlenen yapımlar sayesinde halkın kuş gribi konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak. Bakanlık, televizyonlardan özellikle reytingi çok olan diziler arasında tanıtım kuşağı istiyor. Bu diziler arasında yayınlanacak tanıtım filminde, kuş gribinin nasıl anlaşılacağı, hastalıktan korunma yolları ve yapılmaması gerekenler anlatılacak. Tanıtım filmleri bu haftadan itibaren televizyonlarda yayınlanmaya başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!