Kuru fasulyesiz olmaz

Güncelleme Tarihi:

Kuru fasulyesiz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2004 00:00

Benim mutlaka ‘şeker fasulye’ olmalı dediğim, kimisinin Dermason diye tutturduğu kuru fasulyenin, özellikle kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri oranıyla yüksek bir besin değerine ulaştığını biliyor muydunuz?Zaten bakliyatların şahı, kralı yeşil mercimek zaman zaman etin yerini tutabilecek kadar iddialı!!! Çünkü bitkisel protein oranı çok yüksek üstelik hazmı da kolay. Kırmızı mercimekse kansızlığa birebir. İnce NoktalarOmlet yaparken çırpılmış yumurtaya 2-3 çorba kaşığı süt veya su eklerseniz, yumurtanın daha çok kabardığını göreceksiniz.KABUL GÜNÜNar ekşili kısır keyfiYapılışı:Bulguru 1 su bardağı ılık suyla geniş bir kabın içinde 10 dakika ıslatın. Suyunu çeken bulgura salçaları, baharatları, zeytinyağını, nar ekşisini ilave edip, elinizle yoğurun. Son olarak soğan ve domatesle hafifçe karıştırın. Marul yapraklarının üzerinde servise sunun.4 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı ince, köftelik bulgur 3 adet yeşil soğan (ince kıyılmış) 2 adet domates (tavla zarı doğranmış)1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası4 yemek kaşığı nar ekşisi (yoksa 2 adet limonun suyu)1 çay bardağı sızma zeytinyağı2 çay kaşığı pul biberTuz, karabiberYeterince marul yaprağıOlimpos ekmeğiYapılışı:Kuru domatesleri ılık suda 30 dakika bekletip, yumuşayınca incecik doğrayın. Toz mayayı, un ve mısır ununu geniş bir kabın içinde karıştırın. Tuz, fesleğen, yoğurt, sıvıyağı ve domatesleri ekleyin. İyice yoğurup, yumuşak bir hamur tutun. En az 30 dakika hamurun kabarıp, nerdeyse iki katı büyüklüğe ulaşması için bekleyin. Hamuru ikiye bölüp, yağlanmış 2 ayrı uzun kek kalıbının içine yerleştirin. Yine 30 dakika bekletip, hamuru tam ortasından uzunlamasına bir bıçağın ucuyla çizin. 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirip, soğuyunca dilimleyerek servise sunun.Malzeme listesi1 yemek kaşığı toz maya1 su bardağı mısır unu4 su bardağı un2 yemek kaşığı fesleğen6 dilim kurutulmuş domates1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvıyağTuzTiramisuYapılışı:Ilık suyun içinde toz şeker ve neskafeyi karıştırarak eritin. Ortadan ikiye böldüğünüz hazır kekin her iki parçasını da bu karışımla iyice ıslatın. Öte yandan bir tencereye tüm krema malzemesini aktarın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını söndürün. Islatılan kekin bir parçasının üzerine ılınan kremayı sürüp, ikinci keki üzerine oturtun. Şimdi de kekin her tarafını kremayla düzgün bir biçimde sıvayıp, buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine kakao serperek, servise sunun. 8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 10 dakikaMalzeme listesi1 adet kakaolu hazır kek Islatmak İçin1 adet kakaolu hazır kek1 yemek kaşığı neskafe1/2 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı ılık suKreması İçin1 adet kakaolu hazır kek2 yemek kaşığı un2 su bardağı süt 1/2 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya1 paket labne peynir (tuzsuz eritme peyniri)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!