Kurtuluş Balkanlar'da

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş Balkanlarda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 00:00

Elano, Misimoviç ve Insua ile yollar ayrılacak. Gençlere şans verilecek. Rumen hocanın listesindeki ilk isimler vatandaşları Stancu ve Alexe.

TARİHİNİN en kötü dönemlerinden birini geçiren ve şampiyonluk şansını artık mucizelere bırakan Galatasaray’da teknik direktör Hagi, takımı düze çıkarmak ve gelecek adına Ocak ayında “Balkan devrimi” gerçekleştirecek.
Frank Rijkaard’dan eline kalan ekipte köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanan Hagi, belirleyeceği rota konusunda da “Artık Galatasaray’a Brezilya’dan ve Batı Avrupa’dan heyecanını yitirmiş futbolcu alınmayacak” diyerek bir anlamda kopya verdi.

Adrian İlie gibi...

Geçtiğimiz hafta başında da başkan Adnan Polat ile takımın son durumunu masaya yatıran Hagi maliyeti düşük olan Romanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Hırvatistan ve Sırbistan gibi orta Avrupa ve Balkan ülkelerinden oyuncu alacak ve savaşan bir Galatasaray yaratacak.

Galatasaray, UEFA ve Süper Kupa’yı müzesine götürürken bu başarıda kadrodaki Rumen futbolcuların payı çok büyüktü. Başta Hagi olmak üzere Popescu taraftarın sevgilisiydi. Filipescu ve Adrian İlie gibi futbolcular da sarı kırmızılı takıma faydalı oldular. Hagi de kendi dışındaki bu isimleri örnek göstererek yeni bir takım kuracağını belirtti.

Birçok şey değişecek

Beşiktaş derbisi sonrası, “Galatasaray’da birçok şey değişecek” diyen Hagi’nin başkan Adnan Polat ve camiadaki yakın dostları ile geleceğe dönük düşüncelerini paylaşırken, “Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve bunun gibi birçok ülkeden zengin ve kaliteli bir ülke. Bu yüzden Türkiye’yi ve Galatasaray’ı başarı basamağı olarak görecek futbolcularla yola devam etmeliyiz” derken şu kararları aldı...

İşte Hagi’nin planı

G.Saray’da kesin olarak artık Brezilyalı futbolcu transferi yapılmayacak. Latin defteri kapanacak.
Avrupa’dan da isimli, kariyerli herhangi bir futbolcu ile temasa geçilmeyecek, forma giydirilmeyecek.
G.saray’a, Orta Avrupa ve Balkan ülkelerinden mücadele gücü yüksek, yürekli futbolcular gelecek.
Elano Blumer ile kesin olarak yollar ayrılacak. Zvjezdan Misimoviç ve Emiliano Insua ise gidecek. Yerleri kısa sürede doldurulacak.
Yerli oyuncuların kalitesi memnuniyet yaratmıyor. İkinci yarıda yeni transferler ve genç oyunculara şans verilecek.
20 kişilik transfer listesinde ön plana çıkan isimler Rumen Stancu ve Alexe. Bu oyuncular uzun süredir hocanın takibindeydi.
Transfer edilecek futbolcuların maliyeti düşük olacak. Ocak ayındaki operasyonda mali boyuta da önem verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!