Kürşat Başar: Yazar kendi hayatını yazsa bile yalana dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Kürşat Başar: Yazar kendi hayatını yazsa bile yalana dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 07:08

Hürriyet Dünyası’nda her ay düzenlenen Perşembe Sohbetleri’nin bu ayki konuğu yazar, müzisyen, gazeteci ve televizyoncu Kürşat Başar’dı.

Haberin Devamı

Gazeteciliğe yaklaşık 30 yıl önce Doğan Hızlan’ın yanında, Gösteri Dergisi bünyesinde başladığını belirterek söze giren Kürşat Başar, Hürriyet Dünyası’ndan dinleyicilerine hem hayatından ilginç anektodları hem de romanlarını anlattı.

Çocukluğumdan beri müzikle de ilgileniyorum, ama yazarken daha mutlu oluyorum diyen Kürşat Başar son romanı ‘Yaz’da kendi çocukluğunu yazmak için masaya oturduğunu belirterek şunları söyledi:

Kürşat Başar: Yazar kendi hayatını yazsa bile yalana dönüyor


YAZ ROMANI YAZMADIM


“Ben genel olarak uzun zamana yayılan süreçte yazıyorum. Öyle olunca arada romana dair bazı şeyler değişiyor haliyle. Ama en önemlisi şunu fark ettim, bir yazar baştan sona kendi hayatını yazsa bile o bir kurguya, yalana dönüyor. Asla tamamen hayatta yaşandığı gibi anlatılmıyor. ‘Yaz’da da kendi çocukluğumu yazarken roman bittiğinde bambaşka bir şey çıktı ortaya. Son romanımın çıktığı dönem tam yaz başı olduğu için adını ‘Yaz’ koyduğumuzu söyleyenler oldu. Komik tabii. O kadar akılsız değilim elbette. Kitaptaki mekan bir yazlık semt, dönemin Yeşilköy’ü, romandaki kilit olay bir yaz aşkı. Dahası kahraman sürekli yazmak çabasında olan, yazan eden bir adam ve en önemlisi de alın yazısı ve onu değiştirmeye dair bir roman bu. Haliyle yaz birkaç anlamıyla romana ad oldu.”

BAKMADAN GEÇME!