Kupada gol çok seyirci yok

Güncelleme Tarihi:

Kupada gol çok seyirci yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 00:01

2013 U-20 Dünya Kupası tarihdeki en düşük taraftarlı ikinci turnuva durumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ev sahipliğinde 7 şehirde gerçekleştirilen organizasyonda grup aşaması geride kalırken maç başına tribünlerde 4 bin 828 kişi yerlerini alırken, bu taraftarlar ortalama 2.81 gol gördü.

TÜRKİYE’nin ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda grup maçları geride kalırken, organizasyon gol açısında bereketli, seyirci açısında ise verimsiz devam ediyor. Bugüne dek oynanan 36 karşılaşmayı toplam 173 bin 800 biletli taraftar izledi. Böylece, 7 ilde oynanan karşılaşmaları tribünlerde maç başına ortalama 4 bin 828 seyirci takip etmiş oldu. Bu veri ev sahipliğini yaptığımız turnuvayı da dünya kupaları tarihindeki en düşük seyircili ikinci turnuvası yaptı. Türkiye, yalnızca 1977 Tunus’u geride bırakabildi. Gruplarda oynanan 36 maçta ise toplam 101 gol atıldı. Yani turnuvada maç başına gol ortalaması 2,81 oldu.

Haberin Devamı

EN BAŞARILI TAKIM

GRUP maçlarının en başarılı takımı İspanya oldu. A Grubu’nda Fransa, Gana ve ABD ile mücadele eden İspanyollar, oynadıkları 3 maçın tamamını kazanarak, 9 puanla ilk sıradan son 16’ya kaldılar. İspanya, turnuvada yer alan 6 grupta, tüm maçlarını kazanan tek ekip olarak dikkati çekti.

EN GOLCÜ TAKIM

B Grubu’nu lider tamamlayan Portekiz en golcü takım unvanını aldı. Portekizli, oynadığı 3 maçta rakip fileleri 10 kez havalandırdı. İspanya, 7 golle ikinci sırada yer alırken, Irak, Uruguay ve Nijerya da 6’şar gol kaydetti. Grupların en golcü futbolcusu ise 5 golle Portekizli Bruma oldu.

EN HIRÇIN TAKIM

E Grubu’nda mücadele eden Şili, grup maçlarının ardından turnuvanın en ‘hırçın’ takım unvanını elde etmeyi başardı. Grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 takım arasına giren Şili’de futbolcular 7 sarı, 1 de kırmızı kart gördü. Şilili futbolcular 56 faul yaparken, 48 faule maruz kaldı.

EN CENTİLMEN TAKIM: URUGUAY

DÜNYA Kupası’nın grup maçlarındaki en centilmen takımı Uruguay oldu. F Grubu’nda ikinci sıradan son 16 takım arasına kalan Uruguay, 3 maçta sadece 1 kez sarı kart görürken, en az faul yapan takım olmayı başardı. 3 karşılaşmada 36 faul yapan Güney Amerika ekibi, 62 kez faule maruz kaldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!