Kupa penaltılarla geldi

Güncelleme Tarihi:

Kupa penaltılarla geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 18:11

Celtic-Galatasaray arasında oynanan ve normal süresi 0-0 eşitlikle sonuçlanan THY Antalya Cup final maçında sarı kırmızılılar penaltı atışları sonra 5-4 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Devre arası hazırlık kampını Antalya'da sürdüren G.Saray normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada İskoç devi Celtic'i penaltı atışları sonrası 5-4 yenerek kupanın sahibi oldu. Sarı-kırmızılılar bu zaferle 2014'deki ilk kupasını da kazanmış oldu.

STAT: Akdeniz Üniversitesi
HAKEMLER: Murat Erdoğan (xx), Çağdaş Çallıoğlu (xx), Ufuk Yılmaz (xx)
GALATASARAY: Eray (xx)(Dk.46 Muslera xx)- Ceyhun (xx)(Dk.46 Hakan Balta xx), Dany (xx)(Dk.46 Semih xx), Emre Can (x) (Dk.33 Riera xx), Eboue (xx) (Dk.46 Bruma xx), Yekta (xx) (Dk.46 Selçuk İnan xx), İbrahim Coşkun (xx) (Dk.46 Emre Çolak xx), Hajrovic (xx) (Dk.46 Sneijder xx), Amrabat (xx) (Dk.46 Umut Bulut xx), Yiğit (xx) (Dk.46 Melo xx), Aydın (xx) (Dk.46 Burak Yılmaz xx)
CELTİC FC: Zaluska (xx)- Herron (xx), Okonnell (xx), Fraser (x) (Dk.63 Atajıl xx), Fisher (xx), Bitton (xx), Forrest (xx), Henderson (xx), Boerri Gter (x)(Dk.83 Miller xx), Puki (x) (Dk.63 Chalmers xx), Balde (xx)PENALTILAR: Galatasaray’da penaltıyı gole çevirenler: Selçuk, Burak, Emre, Melo, Rierra, Celtic’de penaltıyı gole çevirenler: Henderson, Biton, Atajil, Balde
SARI KARTLAR: Dany, Melo (Galatasaray). Henderson (Celtic)

KUPA FİNALİNDEN KARELER Adem KABAYEL'in objektifinden


Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya iki takım da temkinli başladı.
10’uncu dakikada Galatasaray atağında Amrabat’ın ceza alanı içinden sert şutunu kaleci Zaluska güçlükle kornere çeldi. Sarı kırmızılı takım köşe atışından sonuç alamadı.
24’üncü dakikada Amrabat rakibini çok iyi geçti, ceza alanına girip ortasını yaptı, ancak defans uzaklaştırdı.
28’inci dakikada Amrabat bir kez daha savunmayı bire bir yakaladı. Bu futbolcunun rakibini geçip ceza alanı içinden vurduğu sert şutu kaleci iki hamlede önledi.
31’inci dakikada Boerrigter’in tehlikeli frikiği üstten az farkla auta gitti.
37’nci dakikada Puki soldan ceza alanına girdi, şutunu kaleci Eray çıkardı.
41’inci dakikada Aydın’ın ceza alanı içinden savurduğu şutu kaleci kurtardı ve devre golsüz kapandı.
53’üncü dakikada Emre Çolak’ın ceza alanı dışından savurduğu sert şut üstten auta çıktı.
54’üncü dakikada Selçuk İnan’ın şutu aynı şekilde üstten dışarı gitti.
Galatasaray 57’nci dakikada organize atakla yüklendi, son vuran Sneijder topu dışarı attı.
68’inci dakikada Selçuk’un enfes aşırtma vuruşunu Zaluska son anda yakaladı. Galatasaray’ın özellikle son 10 dakikadaki müthiş baskısı gol getirmedi ve karşılaşmanın normal süresi golsüz sona erdi.
Galatasaray penaltı atışları sonunda 5-4 üstünlük elde ederek, turnuvanın şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

MANCINI: "ÖNEMLİ BİR TURNUVAYDI, MUTLUYUM"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Celtic'i penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup ederek, Turkish Airlines Antalya Cup'ta şampiyon oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Bu turnuva bizim için çok önemliydi. Ajax ve Celtic gibi Avrupa’da söz sahibi iki takıma karşı önemli karşılaşmalar oynadık. Bu performans bizim için çok önemliydi. Bir takımın bir şeyler yapabilmesi için birlikte zaman geçirmesi gerekir. Antalya’da bunu başardık ve burada kaldığımız süre içinde daha çok çalışacağız. Takımın son durumunu görmek için çok önemli bir sınavdı. Alex Telles’in son durumunu bilmiyorum.”

NEIL LENNON: "GALATASARAY’IN ÇOK İYİ BİR TEKNİK DİREKTÖRÜ VAR"

Celtic FC Teknik Direktörü Neil Lennon da maçtan sonra şöyle konuştu: “Çok güzel bir atmosferde oynadık. Böyle bir ortam, böyle bir atmosfer için herkese teşekkür ediyorum. Trabzon maçında da iyi bir performans göstermiştik. Genç oyuncularımız da ilerisi için umut veriyor. Galatasaray’ın çok iyi bir teknik direktörü var.”


Gazetecilere maçı Mancini kazandırdı!

Haberin Devamı

G.SARAY kampını takip eden gazeteciler, teknik ekiple maç yaptı. Mancini, yardım-cıları Tugay Kerimoğlu, Lombardo ve Salsano ile kaleci antrenörü Taffarel’in yer aldığı teknik ekip takımı, gazetecileri 7-3 yendi. İkinci yarıda Mancini, Tugay Kerimoğlu ve Taffarel, basın karmasına geçti. 0-0 başlayan ikinci yarıda ise basın karması 6-5 galip geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!