Kulüpler birliÄŸi baÅŸkanı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Kulüpler birliği başkanı belli oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 16:58

Kulüpler birliği vakfı Başkanlığına gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav seçildi.

Haberin Devamı

Ankara'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı'nın seçimli olağan genel kurul toplantısında gerginlik yaşandı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığına aday olan Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın ardından toplantıda Gençlerbirliği İlhan Cavcav'ın da başkan adayı olarak ortayla çıkması toplantıyı gerdi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, bu gelişmenin ardından tartışmaya başladı. Tartışmayı diğer kulüp başkanları yatıştırmaya çalışırken, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Kasımpaşa Başkanı Hasan Hilmi Öksüz ve Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan toplantıyı terketti.
Tartışmadan yaklaşık 10 dakika sonrasında da Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığına Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın getirildiği açıklandı. Bu arada toplantıya katılmayan Fenerbahçe Kulübü'nün Recep Mamur'a vekalet verdiği öğrenildi.

İLHAN CAVCAV: "KULÜPLER BİRLİĞİ YENİ BİR YAPILANMAYA GİDECEK"

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı Ankara'da yapıldı. Gençlerbirliği kulüp başkanı İlhan Cavcav, Vakfın Balgat'taki merkezinde yapılan toplantıda yeniden Kulüpler Birliği Başkanlığına seçildi.
Yaklaşık 3 saat süren genel kurul toplantısının ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, "Bayağı mücadele ettik. Bazı arkadaşlarımız karşılıklı olarak, hiç olmayacak şekilde münaşaka ettiler. Bu Kulüpler Birliği olarak bize hiç yakışmıyor" dedi.

Çıkan adaylar içerisinde diğer kulüp başkanlarının ısrarla kendisini önerdiklerini vurgulayan Cavcav, "Ben de birlik ve beraberliği bozmamak ve Kulüpler Birliği'nin çok önemli bir yer olduğunu kabul ederek, çok işim olmasına rağmen böyle bir birliğe 1 yıl için başkan adayı olarak ısrarla beni önermeleri üzerine kabul ettim. Ama mutlaka Kulüpler Birliği yeni bir yapılanmaya gidecek. Avrupa'da olduğu gibi Kulüpler Birliği'nin neler yapabileceğini ve Türk futbolunun geleceği açısında da birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğimizin kararını verdik" ifadelerini kullandı.

GENCER VE HOÅžCAN BAÅžKAN YARDIMCILIÄžINA GETÄ°RÄ°LDÄ°

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcılığı'na Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ile Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan'ın getirildiğini açıklayan Cavcav, seçimin Türk sporuna ve futbola hayırlı olmasını diledi.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cavcav, toplantıya sadece Fenerbahçe'nin katılmadığını Kayserispor'a vekalet verdiğini dile getirdi. 17 Süper Lig takımının kendisinin başkanlığı için hem fikir olduğunu belirten Cavcav, bu duruma sadece Kayserispor Başkanı Recep Mamur'un karşı çıktığına dikkat çekti.
"Şahsi çıkarlar, itişmeler yüzünden maalesef Recep Bey toplantıdan erken ayrıldı" diye konuşan Cavcav, "Kulüpler Birliği'ni kuran bir şahıs olarak ben arkadaşlarımın arzu ve taleplerini kıramadım" dedi.

"17 KULÃœBÃœMÃœZÃœN 6+0+4 KARARINA MUHALÄ°FÄ°M AMA YAPACAK BÄ°R ÅžEY YOK"

"Kulüpler olarak TFF'ye herhangi bir yaptırım olacak mı, imza toplanması söz konusuydu o konu görüşüldü mü?" sorusu üzerine Cavcav, "Hiçbir arkadaşımızın bu konuyu gündeme almadığı ve bu konunun görüşülmesinin dahi zulüm olduğunun ifade edilmesi üzerine maalesef bu konuyu kesinlikle gündeme almadık. 17 kulübümüzün almış olduğu 6+0+4 kararına muhalif olsam dahi arkadaşlarımız 'federasyonunun aldığı kararı bozamayız' dedi. Bunun için şu anda yapacak hiçbir şeyimiz yok" cevabını verdi.

Bir gazetecinin "Fenerbahçe Kulübü için Kulüpler Birliği herhangi bir yaptırımda bulunacak mı?" şeklindeki sorusuna ilişkin ise, "Hayır. Katılır katılır, katılmaz katılmaz onların bileceği bir olay. Dolayısıyla Kulüpler Birliği olarak hiçbir kulübümüzü karşımıza alamayız. Burası demokratik bir yer. Bir arkadaşımıza 'zorla buraya katılacaksın' diyecek değiliz. Onların bilecekleri iş. Saygı duyuyoruz" dedi.
Cavcav, Fenerbahçe'nin bugünkü toplantı için Kayserispor'a vekalet verdiÄŸini açıkladı.Â

ESKİŞEHİRSPOR BAŞKANI HOŞCAN: "İLHAN CAVCAV BU GÖREVİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI"

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise "İki adayımız vardı. Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu durum bıçak sırtı bir durum, olağanüstü bir durum içerisindeyiz. Baktık ki seçim bir sorun olarak karşımıza çıktı. Bu konuda Sayın İlhan Cavcav bu görevi yeniden kabul etti, etmek zorunda kaldı. Biz de etmek zorunda kaldık, biz de bu baskılara 'tamam' dedik. Hepimizin amacı birlik ve beraberliğin sağlanmasıdır. Federasyonla beraber Türk futbolunun geleceğine yön vermek olduğunu düşünüyorum. Bu tartışmalar güzel tartışmalardır. Kırmadan dökmeden yapılan bu çalışmalar Türk futbolunun önünü açacak" ifadelerini kullandı.

ANTALYASPOR BAÅžKANI GENCER: "TÃœRK FUTBOLUNA HAYIRLI OLSUN"

Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer de, Kulüpler Birliği'nin dağılmaması için güzel bir genel kurul geçirdiklerini belirtti. Aday konusunda çıkan problemler nedeniyle Kulüpler Birliği Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ın başkanlığa devam etmesi gerektiğinin altını çizen Gencer, "Yeni başkanımız 17 kulübün oy birliği ile seçildi. Türk futbolu için hayırlı olsun" dedi. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!