Müziksiz Evin Konukları 22 yıl sonra tekrar sahnede

Güncelleme Tarihi:

Müziksiz Evin Konukları 22 yıl sonra tekrar sahnede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 15:31

Tiyatrokare bu yıl 22 sene önce açılış oyun olan “Müziksiz Evin Konukları” adlı oyunu, Şubat ayında kaybettiğimiz Macide Tanır anısına, güncel çeviri bir yorumla tekrar sahneleniyor.

Haberin Devamı

16 Kasım’dan itibaren Tiyatrokare’nin 1992’de kuruluş oyunu olarak seçtiği bu aile komedisi, devlet sanatçısı Macide Tanır’ın yıllar sonra tiyatroya tekrar dönmesini sağlamış ve üç yıl kapalı gişe oynamıştı.


Oyunda, Devlet Tiyatroları’nın Kıdemli oyuncusu ve bu yıl 50. Sanat yılını kutlayan, son yıllarda Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı Nazife anne rolüyle gönüllerde yer eden Serpil Tamur, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Sartre, Çehov, Büchner klasiklerinde rol alan ve son olarak katıldığı “Umutsuz Ev Kadınları” ile de televizyon seyircisinin beğenisini kazanan Özge Özder ilk kez birlikte sahne alıyor. Oyunda ayrıca; Abdül Süsler, Asuman Çakır, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin rol alıyor.


Babalarının ekonomik durumunun bozulması nedeniyle, sevgisiz bir babaanne ve engelli bir hala ile yaşamak zorunda kalan iki çocuğun hikayesinin anlatıldığı oyunda, sevgi, acıma, koruma ve sahiplenme duyguları farklı karakterlerin gözünden irdelenmekte, yaşam mücadelesi içinde yitirilen sevgi bağları ele alınmakta. Tiyatrokare’nin büyük ilgi gören oyunu “Leyla’nın Evi”nde olduğu gibi bu oyunda da, kuşak çatışması ve kuşaklar arasındaki sevgi bağları anlatılmakta ve günümüz izleyicisine sıcak ve insancıl mesajlar verilmekte.



Müziksiz evin Konukları, 1990’da Neil Simon tarafından yazılmış ve “Lost In Yonkers” adıyla Broadway ve Londra başta olmak üzere, tüm dünyada oynanmıştı. 1991’de Pulitzer Ödülü kazanan oyunun filminde Irene worth, Mercedes Ruehl, Richard Dreyfuss gibi ünlü isimler rol almıştı.


Oyun yazarı : Neil Simon
Yönetmen & çeviri: Nedim Saban
Oyuncular: Serpil Tamur, Özge Özder, Abdül Süsler, Asuman Çakır, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin
Dekor : Barış Dinçel, Kostüm : Serpil Tezcan

Haberin Devamı

Oyun tarihleri:
1 Aralık pazar saat 15:30 Profilo salon 1
8 Aralık pazar saat:15:30 Profilo
11 Aralık çarşamba saat:20:30 Yunus Emre Ataköy
14 Aralık cumartesi saat: 20:30 Profilo
19 Aralık perşembe saat: 20:30 Kozyatağı Kült. Merk.
22 Aralık pazar saat: 15:30 Profilo
28 Aralık cumartesi saat: 20:30 Profilo


BAKMADAN GEÇME!