Bu sergi sizi dehşete düşürecek

Güncelleme Tarihi:

Bu sergi sizi dehşete düşürecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 12:43

‘Deneme II: Patolojik Arzular’ sergisi, seri katillerin hastalıklı dünyasında keşfe çıkarıyor. Sergi, estetik hazdan ziyade korkutucu bir deneyim vaat ediyor.

Haberin Devamı

Küratörlüğünü Sevil Dolmacı’nın yaptığı ‘Deneme II: Patolojik Arzular’ sergisi, 12’inci İstanbul Bienali’nin paralel etkinliği olarak gerçekleşecek.


Sergi, Marcus Harvey’in ‘Myra’ isimli çalışmasını referans alarak, dört seri katilin iç ve dış dünyasına ayna tutacak. Seri katillerin pop yıldızına benzer ikonik portreleri ve endüstriyel dönencelere dönüşmüş devasa bebek dönenceleri mekânı ‘katil yuvası’na dönüştürecek.

Temaya uygun olarak, sergi mekânı da rahatsız edici bir konsepte bürünecek. Christoph Büchel’in 2010’da Viyana Seccesion Müzesi’nde gerçekleştirdiği seks odalarına benzer bir mantıkla, rahatsız edici, itici, korkutucu, pis ve dağınık bir mekân yaratılacak.

Haberin Devamı

Sergiyi gezenlere eşlik edecek ses enstelasyonuyla rahatsızlık hissinin beslenmesi amaçlanıyor.

 

Farklı disiplinlerden sanatçıların oluşturduğu ‘Proje 300’ün sergisi, katil-kurban ikilemiyle yakından ilgileniyor. Onların iç dünyaları ve eylemleri, izleyenin deneyimlemesi için bir araya getiriliyor.

 

Sergi, 13 Eylül -1 Ekim tarihleri arasında, Beyoğlu’ndaki Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda görülebilir.

 

Sanatçılar: Proje 300 (Buğra Erol, Zeze Akyüz, Erdem Can, Şakir Kış, Arda Söyletir, Gün Çevik)

Bu sergi sizi dehşete düşürecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!