Küçük İslam takdir aldı

Güncelleme Tarihi:

Küçük İslam takdir aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sokaklarda çalışırken Beyoğlu Çocuk ve Gençlik Merkezi'nce okula yönlendirilen 120 çocuk karne başarılarını kutladı.

Sokaklarda kağıt mendil satan, otomobil camlarını silen ve ayakkabı boyacılığı yapan minikleri okula yönlendiren Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Beyoğlu Çocuk ve Gençlik Merkezi, himayesine aldığı 120 çocuk için parti düzenledi. Çocukların karnelerini almaları nedeniyle önceki gün Taksim Ticaret Lisesi’nde düzenlenen partide, takdir ve teşekkür belgesi alan miniklere çeşitli hediyeler verildi.

Aileler yakın takipte

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kahraman Eroğlu, Beyoğlu çevresinde, sokakta çalışan 560 çocuğun ailesi ile bağlantı kurarak görüştüklerini, bazı çocukların ebeveynlerinin baskısıyla sokaklarda çalıştığının belirlendiğini anlattı. Eroğlu, ‘‘Aileleri önce uyardık, çocuklarını okula göndermeyenler hakkında yasal işlemler başlattık’’ dedi. Beyoğlu Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Karatay da 1998’de kurulan ve dört uzmanın çalıştığı merkeze günde ortalama 40-50 çocuğun geldiğini belirterek, amaçlarının, çocukları sokaklardan alıp, okulla olan ilişkilerini sürekli kılmak olduğunu söyledi. Merkeze gelen çocuklar okuldan artan vakitlerde ders çalışıyor, oynuyor, tiyatro izleyebiliyor.

Düzenlenen partide Eroğlu saz çalarak, çocukların eğlencesine katıldı. Yetiştirme yurtlarında büyüyen sanatçı Yankır bir konser verdi. Yankır, 56 ilde konserler düzenleyeceğini ve elde edilen gelirin o illerdeki yetiştirme yurtlarına verileceğini söyledi. Başarılı olan çocuklara, okulla olan ilişkilerini sürekli kılmak için kitap, kalem, temizlik alışkanlığını sağlamaları için de sabun, diş macunu, diş fırçası gibi çeşitli armağanlar dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!