Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Güncelleme Tarihi:

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 12:04

Hayatın toz pembe geçmediğini izleyicilere her haliyle gösteren, gerçekçilik kokan kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Sinemada izleyiciyle buluşan filmlerin bazıları bizleri gerçek hayattan bir nebze uzaklaştırıp farklı boyutlara taşıyor. Ancak bazı filmler var ki; hayatın tam içinde yaşadığımız, neredeyse her gün gördüğümüz gerçeklikleri perdeye yansıtıyor. Başarı hikayelerini anlatmayan ve her hareketi toplumun takdirini almayan kişiler mesela... Onlar sokakların çocukları! Yaşamı doğdukları yerde öğrenen, zorluklarla büyüyen, daha eline top dahi almadan silah ve uyuşturucu tutuşturulanlar... Tam hayatın içinden, gerçek hikayelerin anlatıldığı kötü çocukları ve sokakları anlatan 7 filmi sizler için derledik...

 

1. LA HAINE / PROTESTO - 1995

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Haberin Devamı

Mathieu Kassovitz'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, Paris'in arka sokaklarında yaşananlara odaklanıyor. Vincent Cassell, Said Taghmaoui, Hubert Koundé, Abdel Ahmed Ghili gibi isimlerin yer aldığı film üç arkadaşın 24 saatine odaklanırken sefilliği, sokakları, işsizliği, polisi ve devleti en gerçekçi şekilde anlatan izlemeye değer filmlerden.

 

2. TRAINSPOTTING - 1996

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Irwine Welsh'in yazmış olduğu kitaptan sinemaya adapte edilen film, uyuşturucu bağımlısı üç arkadaşın hayatta kalma mücadelelerini anlatıyor. Sinema ve kitap dünyasının kötü çocukları denildiğinde akla ilk gelen örneklerinden olan film/kitap Renton, Sick Boy, Spud ve Belbie gibi kült karakterleri ve Edinburgh'daki uyuşturucu bağımlıların hayatlarına odaklanıyor. Kitabın devamı olan Porno şu sıralar ikinci film olarak beyaz perdeye adapte ediliyor.

 

3. BOYZ N THE HOOD / ARTIK ÇOCUK DEĞİLLER - 1991

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Haberin Devamı

John Singleton tarafından senaryosu yazılıp yönetilen filmin başlangıcında “Her 21 Afrikan-Amerikan kökenli erkekten biri hayatı öldürülerek sonlanacak ve bunların birçoğunu sonlandıran eller yine siyah erkek olacak.” cümlesiyle öldürücü darbeyi vuruyor. Arka sokakları en iyi işleyen filmlerden biri olan Boyz N The Hood; yakından tanımadığımız bir topluluğu, bu toplumda yaşayanların hayat kavgalarını ve uyuşturucuyu, çeteleri ve susmak bilmeyen silahları anlatıyor.

 

4. THIS IS ENGLAND / İŞTE İNGİLTERE BU - 2006

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Thomas Turgoose, Stephen Graham, Jo Hartley, Andrew Shim, Vicky McClure gibi isimlerin yer aldığı filmin senaryo ve yönetmenliğini Shane Meadows üstleniyor. Film, ırkçılık ve faşitslik arasında gidip gelen insanların psikolojilerini ve hayatlarını 1980'li yılların İngilteresinde tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Babasını Falkland Savaşı'nda kaybeden bir gencin skinhead grubuna dahil olması ve çevresinde gelişen olaylara dünyanın en asi genç nüfusuna sahip olan İngiltere'nin ününün haksız olmadığını görüyoruz.

 

Haberin Devamı

5. GREEN STREET HOOLIGANS / YEŞİL SOKAK HOLİGANLARI - 2005

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

This is Englang filminde anlatıldığı gibi İngiliz gençlerinin asi ve agresif yanlarına dokunan film, hikayesini sokak holiganlarına odaklanarak anlatıyor. Tuttukları takımların oynadığı futbolun hayatını etkilediği bu insanların saha dışında taraftar kimliklerini bir köşeye bırakıp neler yaşandığını tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Filmde son derece kanlı sahnelerin olması holiganizmin ne denli kötü ve can alıcı olduğunu vurguluyor.

 

6. AĞIR ROMAN - 1996

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Metin Kaçan'ın yazmış olduğu aynı adlı romandan sinemaya uyarlanan filmin senaryosu ve yönetmenliği Mustafa Altıoklar tarafından üstlenilmiş. Oyuncu kadrosunda Okan Bayülgen, Müjde Ar, Savaş Dinçel, Mustafa Uğurlu, Fatih Akyol, Zafer Algöz gibi isimlerin yer aldığı film bizim sokaklarımızda, bizim kötü çocuklarımızı anlatan değerli filmlerden. Bu filmin anlattıkları sonrasında izleyiciler etkilemiş olacak ki, sokaklarda kelebek sallayanlardan tutun, sustalısız dolaşmayanına kadar farklı tipler türemiştir. 

 

Haberin Devamı

7. STRAIGHT OUTTA COMPTON - 2015

Kötü çocukları ve sokakları anlatan en iyi 7 film

Aslında film, ABD'nin California eyeletinin Los Angeles şehrinin en çılgın mahallesi Compton'dan çıkan kanı hip hop ile kaynayan gençlerin çıkardığı efsane albümü (Straight Outta Compton) anlatıyor. Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E ve Mc Ren'in yer aldığı N.W.A adlı grubun siyahi olmaları nedeniyle yaşadıkları zorlukları, 80'li yıllarda arka sokaklarda yaşanan çeteleşmeyi ve Amerikan polisinin şiddetini gözler önüne seriliyor. Filmin yönetmen koltuğunda şu sıralar Hızlı ve Öfkeli 8'in yönetmen koltuğunda oturan F. Gary Gray oturuyor. O'Shea Jackson, Jr. Ice Cube'u canlandırırken; Corey Hawkins - Dr. Dre, Jason Mitchell - Eazy-E, Neil Brown Jr. - DJ Yella ve Aldis Hode - MC Ren'i canlandırıyor.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!