Korkmaz: "Matematiksel olarak hâlâ şansımız var"

Güncelleme Tarihi:

Korkmaz: Matematiksel olarak hâlâ şansımız var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 18:09

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Gaziantepspor'a 3-1 yenilmeleriyle ligde kalmalarının zorlaştığını, ancak lige tutunma adına hala ümitlerinin sürdüğünü söyledi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Bülent Korkmaz, 4-5 maçtır benzer oyunlar sergilediklerini belirterek, "İyi oynadığımız ve pozisyon vermediğimiz maçlarda, bir pozisyonla gol yiyoruz ve sonra da toparlayamıyoruz. Herkes çok üzgün. Matematiksel olarak hala şansımız var. Önümüzde çok önemli 4 maç bulunuyor. Takım hala yoluna devam ediyor. İşimiz zorlaştı ama artık önümüzdeki maçlara bakmamız gerekir. Bundan önce kendimize bakıyorduk. Şimdi rakiplerimizin aldığı sonuçlara da bakmamız lazım" şeklinde konuştu.

Lacivert-turunculu takımın deneyimli oyuncusu Zeki Korkmaz, karşılaşma öncesinde bu maçı 6 puan değerinde gördüklerini kaydederek, "Kazanmamız halinde ipler yine elimizde olacaktı. İlk yarıdaki Gaziantepspor maçı sonrasında 4 maçımızın 3'ünü kazanmıştık. Bu kez neden olmasın. Önümüzde bir Sivasspor maçı var. O karşılaşmaya, final gözüyle bakıyoruz. Ondan sonraki iki iç saha maçına en iyi şekilde hazırlanıp, galip gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Tom Silva ise, kolay goller yiyerek mağlup olduklarını anlatarak, düştükleri durumdan kurtulmak için daha çok çalışarak, ellerinden geleni yapmaları gerektiğini vurguladı.

Gaziantepspor cephesi
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanından 3 puanla döndükleri için mutlu olduklarını söyledi. Karşılaşmayı kaybetmeleri durumunda zorlu günlerin kendilerini beklediğinin bilincinde olduklarını belirten Uygun, "Zor bir deplasmandan 3 puanı 3 golle almak mutluluk verici. Bu galibiyet, bizleri güzel günlere götürecek. Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte de birlik beraberlik içerisinde futbol adına iyi oynamaya çalışan ve oynadığı futbolla keyif veren bir takım görüntüsü verdik. Futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum. Bu kadar karakterli oyuncu grubuna sahip olduğum için mutluyum. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantepsporlu futbolcu Bekir Ozan Has, Atatürk olimpiyat Stadı'ndaki mücadelenin her iki takım adına da çok önemli olduğunu dile getirerek, "Ligde dün oynanan maçlarda ortaya çıkan sonuçların ardından, maçımız daha da önemli hale gelmişti. Bugün takım halinde iyi mücadele ettik, iyi savaştık. Artık önümüzde Galatasaray karşılaşması var. Onu da iyi bir şekilde atlatarak, alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Matematiksel olarak hiçbir şey bitmediği takdirde, düşme korkusu devam ediyor. İnşallah haftaya bu korkuyu sonlandırırız" değerlendirmesinde bulundu. Takım halinde iyi mücadele ettiklerini ve iyi oynadıklarını dile getiren Serdar Özbayraktar da, gelecek hafta Galatasaray'ı da yenerek matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemek istediklerini ifade etti.

Galatasaray takipte
Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta deplasmanda Gazsiantepspor'la karşılaşacak olan Galatasaray'ın teknik ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gaziantepspor maçını izledi. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve antrenör Hasan Şaş'ın yanı sıra, yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak da maçı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takip etti. Öte yandan, ligin 32. haftasında Gaziantepspor'un rakibi olacak Sanica Boru Elazığspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural da mücadeleyi izleyenler arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!