Köprüde bekleme yapma!

Güncelleme Tarihi:

Köprüde bekleme yapma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2013 23:03

17 Kasım’daki Vodafone İstanbul Maratonu’nda halk koşusunda vatandaşların Boğaziçi Köprüsü’nde güvenlik nedeniyle durmalarına, piknik yapmalarına ve fotoğraf çekmelerine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

35. Vodafone İstanbul Maratonu’nuna katılacak vatandaşların köprü üzerinde durması, piknik yapması ve fotoğraf çektirmesi gibi eylemlere izin verilmeyecek. Katılımcılar duraklamadan köprüden geçecekler.
2010’da köprünün üzerinden vatandaşların ayrılmaması ve çeşitli aktivitelerde bulunması, köprünün rezonansa girmesi tehlikesinin yaşanmasına neden olmuştu. İşte bu nedenle bu yıl bazı yasaklar konuldu. Buna göre Avrupa’dan Asya yönüne geçişlere kesinlikle izin verilmezken insanların köprü üzerinde beklemesi de önlenecek. Gögüs numarasız gelenler de yarışa alınmayacak. Rüzgâr hızı anormal olursa köprüden geçişin iptali bile değerlendirilecek.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ OLUMLU KARŞILANDI

DİĞER yandan Maraton EXPO Fuarı, Sinan Erdem dün açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, ‘Avrasya’ adını taşıyan maratonun artık ‘İstanbul Maratonu’ adıyla koşulacağını hatırlatarak, “büyük destek aldık. New York Maratonu’ndan çok farkımız yok” dedi. Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise isim değişiklinin doğru bir iş olduğunu söylerken, İstanbul BB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, halkı maratona çağırdı.Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı, “Uluslararası katılım için sefeber olduk” dedi.

Haberin Devamı

Göğüs numarası olmadan gelenler maratona alınmayacak

93: Maratona geçen yıl 93 farklı ülkeden sporcular katılmıştı.

100 bin: Geçen sene halk yürüyüşünde 100 bin vatandaş yer almıştı.

2 BiN 500 KiŞLiK YARDIMSEVER KOŞUSU

HALK yürüyüşüne katılanlara tişört, madalya ve sertifikaları aynı gün Spor AŞ’nin tesisleri ve Vodafone şubelerinden verilecek. Fuarda 2.500 kişilik yardımseverlik koşusu kayıtları açılacak.

20 BiN SPORCU 50 BiN DOLAR iÇiN KOŞACAK

35. Vodafone İstanbul Maratonu’na şu anda kadar yerli ve yabancı 16 bin 500 atletin müracaat etti. Ancak Sinan Erdem’de dün açılan Maraton EXPO Fuarı alanında yapılan kayıtlarla bu rakkamın 20 bin sporcuyu bulması bekleniyor. Maratonun birincilik ödülü 50 bin Dolar olarak belirlendi. Maratonu Türk atlet kazanırsa 100 bin Dolar ödül kazanacak.

Haberin Devamı

FiNiŞ NOKTASI DEĞiŞTi

35. Vodafone İstanbul Maratonu’nda bu yıl halk koşusu ile birlikte 15 ve 10 kilometre koşularının finiş noktası Sultanahmet Meydanı yerine Eminönü olarak değiştirildi.

Geçen yıl Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği-IAAF yetkilisi tarafından izlenen maratonda finiş noktasında tek yarışın bitmesi tavsiye edilmişti. Organizasyon komitesi işte bu tavsiyeye uyarak 15 kilometre koşusunu bu yıl Eminönü Ticaret Üniversitesi önünde bitirme kararı aldı. Sultanahmet At Meydanı’nda ise sadece maratonunun finişi yapılacak. 8 kilometrelik yarış da 10 kilometreye çıkarıldı ve bu yarış da Eminönü Ticaret Üniversitesi önünde sonlanacak.

Haberin Devamı

ELVAN iLK KEZ MARATON KOŞACAK

İstanbul Mara-tonu’nun bu yılki onur konuğu olimpiyat ve dünya ikincisi milli atlet Elvan Abeylegesse olacak. Milli atlet kariyerinde ilk kez bir maratonda madalya için koşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!