Köprüde aksiyon

Güncelleme Tarihi:

Köprüde aksiyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 14:05

"Ejder Kapanı" filminin aksiyon sahneleri için Fransa’dan özel bir ekip getirildi

İŞTE AKSİYON DOLU SAHNELER

Sezonun en iddialı yapımlarından “Ejder Kapanı”nın çekimleri sürüyor. Yapımcılığını TMC’nin üstlendiği, senaryosunu Kubilay Tat’ın yazdığı ve Uğur Yücel’in yönettiği polisiye-gerilim tarzındaki filmin başrollerini Uğur Yücel’in yanı sıra Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Ceyda Düvenci ve Berrak Tüzünataç paylaşıyor.

22 Ocak 2010’da Türkiye ve Avrupa’da vizyona girmesi planlanan “Ejder Kapanı”nın aksiyon sahneleri için geçtiğimiz hafta Fransa’dan özel bir ekip getirildi. “Ronin”, “Transformers 2”, “Taxi” ve “Bourne Identity” gibi Hollywood yapımı filmlerde de çalışan Cinecascade ekibi, şehrin farklı mekânlarında iddialı aksiyon sahneleri çekti.

Geçtiğimiz gün de Galata Köprüsü’nde çekim yapıldı. Gece saat 01.00 sularında Trafik Şube Müdürlüğü’nün de destekleriyle Galata Köprüsü trafiğe kapatıldı ve açılan köprüden özel üretim arabanın uçma sahnesi gerçekleştirildi. Bütçesi 5 milyon TL olan filmin aksiyon sahnelerinde kullanılmak üzere Fransa’dan özel yapım üç adet Mercedes W serisi araç ve özel üretim taksiler de getirtildi.

UĞUR YÜCEL
Bizim filmimiz taraf tutmuyor
Polisiye meraklısı olmamama rağmen “Hırsız Polis”, “Alacakaranlık” gibi karanlık projelerde yer aldım. Tarzım böyleymiş gibi görünüyor ama değil. Yine de “Ejder Kapanı” filmi beni çok mutlu eden bir proje. Dünyanın her yerinde tecavüzcülerle ilgili ne yapılması gerektiği tartışılıyor, bizim filmimiz ise bu konuda taraf tutmuyor. Filmdeki katil adaleti yargılıyor, karşısında da polis var. Biliyorum ki birçok seyirci katile hak verecek. Filmimizin ille bir sözü olmalı diye kalkışmadım bu işe ama sadece cinayetlerden oluşan bir film olmadığını da söylemek gerek. Cast’ı oluştururken sevdiğim insanlar yanımda olsun istedim. Kenan’ı (İmirzalıoğlu) seçtik, çünkü onda öğrenme, bilgi açlığı var. Bir oyuncuda bulunması gereken çok temel niteliklere sahip.

CEYDA DÜVENCİ
Stüdyoya girdim
Abbas’ın pavyon şarkıcısı sevgilisini canlandırıyorum. Bu karakter için birkaç gece tüm ekip pavyona gittik, oradaki şarkıcılardan biriyle sohbet ettim, bana çok yardımcı oldu. Müzik eğitimim yoktu, hem pavyonda çalıştım hem de Levent Yüksel’le çalıştık. Uğur Yücel’in seçtiği şarkıyı stüdyoya girip okudum. Pavyon sahnelerinde de canlı okudum. Bu projede yer almaktan dolayı çok mutluyum. Bir tek yönetmenimin isteği doğrultusunda yaklaşık 6-7 kilo aldım ve yine diyet günlerim başladı.

BERRAK TÜZÜNATAÇ
Aikido ve silah dersleri
Ben stajyer polis memuresi Ezo’yu canlandırıyorum. Ezo, kendini bir anda karmaşanın ve garip cinayetlerin içinde buluyor. Filmin çok güzel bir senaryosu var ve bu projenin içinde olmak beni çok mutlu ediyor. Polis karakterini canlandıran tüm oyuncular gibi ben de polis teşkilatında çalışmalar yaptım. Ayrıca aikido ve silah kullanma dersleri aldım.

KENAN İMİRZALİOĞLU
18 kilo verdim
Uğur Abi’nin benimle ilgili sözünü ettiği o merak ve açlık durumumu, onunla büyük ölçüde tatmin ediyorum. O, tanımadığım bazı gerçeklikleri tanıtıyor bana. Uğur Abi’nin müzisyenlikten dolayı kulağı da çok iyi. Hayatın gerçek sesini çok iyi tanıyor. Bu arada ben askerde çok kilo aldım, döndüğümde 110 kiloydum. Spor yaparak 92 kiloya indim.

Filmin konusu
Ensar (Nejat İşler), Güneydoğu’da askerliğini yaparken, tecavüze uğrayan 12 yaşındaki kız kardeşi, akıl hastanesinde intihar eder. Ensar, bunu askerden döndüğü gün öğrenir. Ardından şehirde cinayetler işlenmeye başlar. Öldürülenlerin ortak özelliği, aftan yararlanıp hapisten çıkan sübyancılar olmalarıdır. Cinayetler arttıkça, halk katile hak vermeye başlar. Soruşturmayı, cinayet masasından iki usta dedektif Abbas (Uğur Yücel) ve “Akrep” Celal (Kenan İmirzalıoğlu) üstlenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!