Konyaspor - Galatasaray maçını spor yazarları böyle yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Konyaspor - Galatasaray maçını spor yazarları böyle yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2015 11:06

Galatasaray sezonun ilk galibiyetini Konyaspor deplasmanında 4-1 gibi farklı bir skorla alırken eleştirilmekten kurtulamadı. Bugünkü gazetelerin köşelerinde Galatasaray'ın galibiyeti gelecekadına olumlu bir sinyal olarak değerlendirilse de sahaya yansıyan oyun ve Hamzaoğlu'nun tercihleri yine eleştiri aldı.

Haberin Devamı

HAKAN ÜNSAL / KONYA ETKİSİ
Fakat herşeyden öte önemli olan Galatasaray’ın verdiği görüntü. Tamam, lige hazırlık ve başlangıç hep sıkıntı içinde geçti ve süreç devam ediyor. Ama, sahada bu durumu değiştirmek isteyen, bunun için çaba gösteren, o hissi veren, o havayı yakalamak isteyen bir takım resmi yok. Sorunlar var ama asıl sorun bu. O ortam olmayınca Muslera kötü goller yer, Hamza hoca hata yapar, rakip beklenenden iyi oynar, olmayacak hatalar ve kartlar yenir ve bu durum ‘’üzerimizde bir şanssızlık var’’ diye anlatılmaya çalışılır. Konya deplasmanı bu sefer, bir rahatlama, nefes alma ve Milli Takım arası ile taze başlangıç yapma fırsatı tanıdı. Belki de geçmiş yıllarda olduğu gibi kritik viraj olur. Bakalım devamında bizi ne bekliyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN...


KANAT ATKAYA / BİR YERDEN BAŞLAMALIYDI

İkinci yarıda Carole 8 dakika içinde “kızardı” ve G.Saray 10 kişiyle 35 dakika direnmek durumunda kaldı. Melo stopere çekildi, Carole’ün gediği de Hakan’la onarıldı. G.Saray, bu işten de alnının akıyla çıkarken, Meha’nın balistik füze görünümlü şutları dışında zorluk yaşamadı. Üstüne de Sneijder’la 2 gol buldu hatta! Lige odaklanmak için bir yerden başlaması gerekiyordu G.Saray’ın. Eksikler var, takımın sahada depresyonda gibi yaşaması bıkkınlık verdi verecek ama neticede 10 kişiyle önemli bir galibiyettir.

YAZININ DEVAMI İÇİN...


MEHMET DEMİRKOL (FANATİK) / SNEIJDER İMZASI
Skordan bağımsız olarak Galatasaray’ı etkileyen, son derece iyi oynayan Carole’un kırmızı kart görmesinden ziyade, hücumu tamamlayan ve savunmasını önde tutan lider olarak Chedjou’nun sakatlanmasıydı. Onun yerine oyuna giren Semih golü atıp maçı çevirdi. Fakat oyunun zayıflaması Chedjou’nun çıkışıyla oldu.

Haberin Devamı

Konyaspor - Galatasaray maçını spor yazarları böyle yorumladı


HAKAN CAN (FANATİK) / HAMZAOĞLU'NUN KARARI 2
Melo’nun eski halinden eser yok; bu haliyle Rodriguez daha fazla katkı sağlar. Chedjou’nun sakatlığında Denayer gelip oynayacaksa bekleyen isim de bence Hakan Balta değil, Semih olur. Sabri 2 gol pasıyla fark yaratan isimlerden biri olmayı yine başardı. Galatasaray 3 puanı, Muslera’yı ve Sneijder’i kazanarak döndü. İç barışı - dayanışmayı kazanmazsa, hızlı oynamazsa geçmiş olsun! Hamza Hamzaoğlu çözmeli, futbolcular da yardımcı olmalı...

Haberin Devamı


UĞUR MELEKE (MİLLİYET) DERS DERSOĞLU
Galatasaray’ın da bu karmaşık ortamında şanslı bir fikstürle lige girdiğini söylemek gerek. Ligin en hazırlıksız takımlarından biri olan Osmanlıspor’a bir buçuk pozisyon verip 2-1 yenilmeyi başarmışlardı. Lige en renksiz giren takıma karşı da zorlukla kazandılar. Ligin ilk 3 haftası itibariyle Galatasaray’ın özeti, birtakım ders verme girişimlerinden ibaret. Hamzaoğlu’nun Burak’a ders verme girişimleri, golcü oyuncunun Sivas önünde sonradan girip atması ve Konya’ya karşı da hemen skor yapmasıyla manasız kaldı. Zaten Burak’a geriye gelmediği için ders vermek istiyorsanız, insanlar size Podolski’yi de soracaklardır!

Haberin Devamı

Konyaspor - Galatasaray maçını spor yazarları böyle yorumladı


ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH) / BENİ ŞAŞIRTTI
Bu maçın bir ilginç yönü de senelerdir gerek milli takımında gerekse oynadığı kulüplerde defalarca izlediğim Podolski'yi bugüne kadar hiç bu kadar kötü görmemiştim. Konya, ilk yarım saat çok kötüydü. Sonra bir şeyler yapmaya çalıştılar ama hücumda etkisiz kaldılar. Sadece Meha, attığı mükemmel frikik golünün yanı sıra Muslera'nın kurtardığı ve bir de direkten dönen şutu ile sahada futbol adına seyir zevkini yükselten isimdi.


RIDVAN DİLMEN (SABAH) / İNŞALLAH HAFTAYA BÖYLE VURMAZ
Carole sarı kartında şanssız bir an yaşadı. Ayağına basmak istemedi ama kontrolsüz girdi ve ikinci sarı kartı gördü. Ayrıca Hamza hoca öndeki oyuncuları özgür oynattı. Burak, Umut, Podolski hangisi santrfor oynadı dersen bir şey diyemezsin. Sürekli değişerek mücadele ettiler. Carole kırmızı kart gördükten sonra 10 kişi oynadılar. 11'e 10 oynamak kolay değildir. Sivas'taki Galatasaray ile alakası yoktu dün akşamki takımın. Hem oyuncuların bireysel performansları hem de oyun disiplinleri hak ettikleri bir galibiyeti getirdi Galatasaray'a. Bu takım dün galibiyet için her şeyi yaptı..

Haberin Devamı

Konyaspor - Galatasaray maçını spor yazarları böyle yorumladı
ASLAN '10'UNLA KÜKREDİ



ALİ ECE (AKŞAM) / SNEIJER'E YARIN KONTRAT YAPILMALI
Şu anda Galatasaray kadrosunda bir nevi "ustalar ustası" rolünde olan Sneijder bir kez daha 10 dakikada tüm 90 dakikanın kaderini değiştirebilecek kudrette olduğunu gösterirken topu yönetime attı. Sadece ligin geri kalanı için değil Devler Ligi'ndeki selameti için de yönetimin Sneijder'la yeni kontrat meselesini hemen yarın çözmesi gerek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!