Koeman: Fenerbahçe takım oyunu oynayamıyor

Güncelleme Tarihi:

Koeman: Fenerbahçe takım oyunu oynayamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 10:51

Hollanda Ligi takımlarından PSV Eindhoven'ın teknik direktörü Ronald Koeman, "Fenerbahçe futbolcu kalitesi olarak bizden üstün, ancak hala takım futbolu oynayamıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Hollanda Birinci Ligi'nin güçlü takımlarından PSV Eindhoven, yarın Fenerbahçe ile yapacağı Şampiyonlar Ligi maçının hazırlıklarını aralıksız olarak sürdürüyor. Teknik direktör Ronald Koeman önderliğinde iki saat boyunca süren çalışmalarda, genelde duran toplar üzerine ağırlık veriliyor. Ceza sahası içerisine gönderilen uzun toplarla sonuca gitmek isteyen Ronald Koeman, hafta boyunca takıma yaptırdığı çalışmalarda, duran top organizasyonlarına önem verdmesi dikkat çekti.

Philips Stadı'nda yapılan çalışma sonrası düzenlenen basın toplantısına teknik direktörü Ronald Koeman ile PSV'li futbolcu Danko Lazoviç katıldı. Koeman ve Danko Lazoviç, basın mensuplarının soruları yanıtladılar.

"Fenerbahçe'yi duran toplarla mı vuracaksınız?" sorusu üzerine Koeman, "Benim için şu anda önemli olan Venlo maçı, aslında şimdi bunu konuşmak istiyorum. Fenerbahçe maçını Pazartesi gününden sonra konuşacağım" dedi.

Fenerbahçe'nin son yıllarda hızlı şekilde büyüyüp, dünyada futbolda söz sahibi olan kulüpler arasında yer almaya başladığını kaydeden Koeman, "Lig maçları ile Şampiyonlar Ligi maçları çok farklıdır. Uzun yolculuk yaparak Milli takımlarından geri dönen futbolcularımı lig maçında sahaya sürüp onların daha da yorulmalarını istemiyorum. Gereken önlemleri alacağım. Salı günü oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçımız bizim için büyük önem taşımaktadır. Fenerbahçe ile oynayacağımız iki maç, bu gruptan hangi takımların çıkacağını belirleyecektir. Bunun için bu iki maçın öneminin bilincindeyiz. Sahamızda oynayacağımız ilk maçtan kesin galibiyet bekliyoruz. Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Koeman, "Fenerbahçe'ye baktığınızda takımda Kezman, Alex, Roberto Carlos gibi çok değerli isimler var. Futbolcu kalitesi olarak bizden üstünler, ama hala takım futbolu oynayamıyorlar" diyerek sarı-lacivertli takımı Eindhoven'dan puansız göndereceklerini iddia etti.

"FENERBAHÇE, GALATASARAY'DAN DAHA İYİ"

Fenerbahçe'nin önceki yıllara göre daha iyi bir futbol oynadığını belirten Koeman, en azından geçen yıl karşılaştıkları Galatasaray'dan daha iyi durumda olduklarını bildiğini belirtti. Koeman Fenerbahçe'nin tahmin ve beklentilerinin ötesinde iyi bir futbol oynadığını, Milan ve CSK Moskova ile yaptıkları karşılaşmaların da bunu gösterdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Ronald Koeman, Kezman'ın yarınki karşılaşmada oynamayacak olmasının, onun adına şanssızlık olduğunu söyledi. PSV'nin Sırp futbolcusu Danko Lazoviç ise Kezman'ın oynayamayacak olmasının, kendileri için çok iyi olduğunu söyledi.

Basın toplantısında yarınki maç için, 35 bin kapasiteli Philips Stadyumda tüm maç biletlerinin tükendiği belirtildi. Fenerbahçe Kulübü'ne verilen 1600 biletin de bittiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!