Kız sen İstanbul’un neresindensin

Güncelleme Tarihi:

Kız sen İstanbul’un neresindensin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 00:00

Çizer ve grafik sanatçısı Ergün Gündüz, Mavi için İstanbul’un çeşitli semtlerinden ilham alarak ‘İstanbul’un Kızları’ adını taşıyan tişört-jean koleksiyonu hazırladı. Beyoğlu, Kadıköy ve Nişantaşı gibi semtlerdeki atmosferi çizdiği kadınlarda nasıl simgeleştirdiğini anlattı

Haberin Devamı

-Nişantaşı kızları kafelerde, caddelerde ve eğlence yerlerinde ikili üçlü arkadaş olarak dolaşıyor. Evlerde yine kız kıza ama bu kez ellerinde son teknoloji ürünlerle zaman geçiriyorlar. Türkçe pop’un starlarını dinleyerek kulaklarını besliyorlar. Hayalperestler, iyi niyetli dünyaları var, televizyonları her daim açık.
-Bağdat Caddesi dünyanın en uzun sayılı bulvarlarından biri ve başlangıçla sonu arasında kalite değişmez. Bunu belirleyen de yaşayanlar. Talep yükseldikçe yeni mekanlar oluşuyor. Kılık kıyafetler, saçlar ve aksesuvarlar da bölgenin şekline uygun hale geliyor.
-Beyoğlu kızları skinny jean’lerden vazgeçmiyor. Siyah jean’i, botlarla ve bol aksesuvarla birlikte giyiyorlar. Sürekli taşıdıkları kitapları, mizah dergileri, müziğe düşkünlükleri dolayısıyla kulaklıkları, dünyayla ilgili ama bir o kadar da kopuk görüntüleri var. Buna karşı özgür ruha sahipler; pozitifler, festivallere bayılırlar. Rengarenk bir hayatları var.

Haberin Devamı

KIZARSIN AMA KAÇAMAZSIN

Çizdiği kadın silüetleriyle tanınan Gündüz, “Genellikle karikatüristler hep aynı kıyafeti çizer. Benim çizimlerim hep zamanın modasını yansıtıyor. Tabii bu çizimlere bakarak ‘tüm şehir böyledir’ demek yanlış olur. Burada İstanbul’un modayla ilişkisini semtler üzerinden ifade etmeye çalıştım. Semtler arası farklılıkları en çok semtin doğal yapısı, ekonomisi, caddesi üzerindeki mağazalar ve yaşayanları belirliyor. Bana da bunlar ve en çok İstanbul ilham veriyor. Çünkü İstanbul çok âşık olup bir türlü sahip olamadığın bir kadın. Kızarsın ama kaçamazsın…”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!