Kitap mevsimi

Güncelleme Tarihi:

Kitap mevsimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 02:01

Orhan Pamuk’la heyecanlanıp, Yaşar Kemal’le mutlu olan okurların önümüzdeki aylarda sözünü edecekleri isimler ve kitapları neler?

Haberin Devamı

Yaşar Kemal’in 1960’ların sonunda yazdığı ve şimdi yayımlamaya karar verdiği Tek Kanatlı Kuş romanını “Ben hep korkudan korktum. Korkudan çok korktum. Roman yazdığım zaman içimde bir korku istemezdim. O yüzden bu kitapta da korkuyu anlattım” sözleriyle anlatıyor. Yaşar Kemal’in YKY’den çıkan kitabı hem sadık okurlarını, hem de kitapseverleri kitabevlerine yöneltmeye yetti.

Hakan Günday adı, daha önceki senelerde yakın takipçilerini ve onların yakın çevresini heyecanlandırırdı. Ama artık öyle değil. Bilhassa son kitabı AZ’da uygulanan, Türkiye için yeni ve değişik, gerilla tanıtım hareketiyle Hakan Günday, okur kitlesini oldukça genişletti. Haliyle daha kitabının ismi bile belli değilken, etrafta Hakan Günday’ın yeni romanının yayımlanmasıyla ilgili haberler dolaşıyor. Ekim sonuna doğru yayımlanması planlanan roman için, kitabevleri ve okurlar şimdiden “Ne gelecek acaba?” sorusunu sormaya başladılar bile. Doğan Kitap’ın yayın tarihi açısından, Günday’dan sonraki bombası, şüphesiz Elif Şafak. Geçen hafta edebiyat ve yayın çevrelerinde Elif Şafak’ın yeni romanının aralık ayı içinde çıkacağı ilan edildi. Daha okunmadan kapaklarıyla bile isminden söz ettiren, listelerin üst sıralarında aylarca yer eden Şafak’ın bu kez ne anlatacağı merak konusu. Ama şüphesiz yayımlanacağı döneme damgasını vuracak ilk isimlerden.

EFSANE GERİ DÖNÜYOR

Ahmet Ümit, ekim ortasında çıkacak kitabı ‘Beyoğlu’nun En Güzel Abisi’nde, Başkomiser Nevzat’ın gençlik yıllarına götürürken, Beyoğlu ve Tarlabaşı’nın dünden bugüne yaşadıklarını da anlatıyor.. Ümit’in ünlü kahramanı Başkomiser Nevzat, onu efsane yapan yıllarıyla karşımızda bu kez. Haliyle kitapları yüz bin basılan ve üzerinde satılan Ahmet Ümit, kitapseverleri mutlu edecek gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!