Kıtaları Vodafone birleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Kıtaları Vodafone birleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 00:45

Vodafone İstanbul Maratonu bugün saat 09.00’da koşulacak.

Haberin Devamı

‘İstanbul Aşkına Koş’ sloganı ile yapılacak maraton, çevreci bir anlayışla koşulacak. 118 ülkeden gelecek fidanlarla Maraton Hatıra Ormanı oluşturulacak.

İKİ kıtayı birbirine bağlayan 36. Vodafone İstanbul Maratonu bugün koşulacak. İstanbul BB Spor AŞ tarafından gerçekleştirilen organizasyonda 42 kilometre 195 metrelik maratonun yanı sıra 10 ve 15 km. yarışlarıyla, halk yürüyüşü de yapılacak. Maratonun en yüksek atlet kaydına bu sene ulaşıldığı, bu sayının 25 bini aşması beklendiği bildirildi. 2012’den beri IAAF tarafından ‘Altın Kategori’de değerlendirilen maratona bu yıl 118 farklı ülkeden sporcu kayıt yaptırdı.
Bu arada organizasyonda 2 bin 500 gönüllü, atletlerin yanı sıra antrenör ve seyircilere çeşitli konularda destek verecek.

ÇEVRECi MARATON

Haberin Devamı

ÖTE YANDAN İstanbul Maratonu çevreci bir anlayışla koşulacak. Proje kapsamında Maraton Hatıra Ormanı oluşturulması planlanırken, 118 farklı ülkeye mensup sporcular kendi ülkelerine özgü fidanları bu orman için getirecek. 36. organizasyon iki slogan üzerinden gerçekleştirilecek. “İstanbul Aşkına Koş” sloganıyla katılımcılar davet edilirken, “#birsebebivar” sloganı da organizasyonda kullanılacak.

KAPALI YOLLAR

Vodafone İstanbul Maraton nedeniyle, bugün trafiğe kapatılacak yerlerin başında yarışın başlangıç noktası olan Boğaziçi Köprüsü geliyor. Ayrıca Barbaros Bulvarı, Beşiktaş Meydanı, Dolmabahçe, Karaköy Meydanı, Ataköy 1. kısımdan Sirkeci’ye uzanan sahildeki Kennedy Caddesi ve Sultanahmet Meydanı da trafiğe kapalı olacak. Maraton nedeniyle kapatılacak yollar saat 11.00’den itibaren kademeli olarak trafiğe açılmaya başlanacak.

Köprüden Sultanahmet’e

Boğaziçi Köprüsü’nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayacak maraton Sultanahmet Camisi’nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı’nın arasında tamamlanacak.

Maratonu geçen sene Abraham Kiprotich kazanmıştı.


ÖDÜL TAM 50 BiN DOLAR

Maratonu kazanacak kadın ve erkek sporcular 50’şer bin dolar para ödülünün sahibi olacak. Bu yarışta ikincilere 25’er, üçüncülere 15’er, dördüncülere 10’ar ve beşincilere 8’er bin dolar ödül verilecek.

24

Haberin Devamı

Şimdiye kadar yapılan 35 maratonda 11 kez Türk, 24 kez de yabancılar güldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!