Kışın erkekler de daralacak

Güncelleme Tarihi:

Kışın erkekler de daralacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2006 00:00

Geçen hafta, kadınların yeni sezonda alması gereken giysilerin neler olduğuna bakmıştık. Bu hafta sıra erkeklerde. Yine erkek modasını yakından takip eden 5 isim belirledik ve onlara sorduk; "Ne tavsiye edersiniz" diye. Anlaşılan tıpkı kadınlarda olduğu erkeklerde de bir daralma var. Dar pantolon, jean, ceket ve paltolardan her yerde görülecek. Siyah ve gri en popüler renkler. Üste oturan beyaz gömlekler, kruvaze ceketler bu sezon olmazsa olmazlar arasında.

Özlem Çakır / İmaj ve iletişim danışmanı

Kruvaze geri döndü

1.
Geniş kesimli bir trençkot: Bol ve bele oturmayan kesimi önümüzdeki sezonda çok göreceğiz. Bu sezonda bir trençkot almak iyi bir yatırım olacaktır.

2. Kruvaze örgü ceket: Kruvaze takımların, ceketlerin modern çizgilerle geri dönüşü var. Örgü olanların çok rahat ve yumuşak bir görüntüsü oluyor. İçine balıkçı yakalı ince bir kaşmir kazakla giyilebilir, ya da dar ve sivri yakalı bir gömlek ve ince kravatla kullanılabilir. Altına kumaş pantolon, jean, kadife ve kanvas pantolonlarla kombinlenebilir.

3. Aşınmış görüntülü bot, postacı çantası: Eskitilmiş deriden, aşınmış görüntüsü olan postal havalı botlar dar jeanlerin paçalarını içine sokunca çok şık duruyor. Çok yumuşak bir deriden yapılmış olan büyük postacı çantasının da koyu renkli olanları, hem spor kıyafetlerle, hem de takım elbiselerle kullanılabilir. Takım elbisenin dar ve modern kesimli olması şartıyla.

4. Dar bir jean: Paçaları aşağı doğru iyice daralarak inen ve boyu uzun bırakılmış bir jean. Üzerine ekose bir gömlek, dar bir yelek ve altına eskitilmiş deriden yapılmış botlarla tamamlanabilir. Dar jeanler özellikle dar, kısa blazer ve tüvit ceketlerle de çok şık oluyor.

5. Tüvit dar ve kısa ceket: İki düğmeli cep üstü cepli, tüvit ceketin dar ve kısa olması modern bir hava veriyor. Kış için çok uygun. Hem jeanlerle, hem flanel veya kadife pantolonlarla kullanılır. Soğuk havalarda bu ceketin boynuna şık bir kürk yaka da konulabilir.

Hatice Gökçe / Tasarımcı

Tüm pantolonlarda askı şart

1.
Pantolon askısı: Neredeyse bütün pantolonlar için kullanılması şart olan bir aksesuvar olacak. Hem spor giysilerde hem de günlük takımlarda en azından siyah bir askı kullanmalısınız.

2. Kapüşonlu parka: Boyu dizde olan, belden bağcıklı kapüşonlu parka bu sezon da erkeklere çok yakışacak. Gri ya da askeri yeşil bir parka bu sezon erkeğin gardırobunda yer almalı.

3. ic!berlin gözlük: Türkiye’ye yeni gelen bu gözlük bütün gün ve gece boyunca taşınacak farklı özellikleri olan tasarım harikası. Gerçek bir aksesuvar olarak kullanılmalı.

4. Siyah blazer ceket: Erkekler bu sezon mutlaka kesinlikle dar kesimli bir siyah blazer ceket sahibi olmalı. Astarı kontrast renkte olanlar tercih edilebilir.

5. Sigara pantolon: Özellikle dar kesimli ceketin altına giyilmesi gereken sigara pantolonun siyah olanını tercih etmelisiniz. Bilek boyu ayakkabınız ve farklı dokuda çorabınız ile ilgi çekebilirsiniz.

Faruk Saraç / Faruk Saraç yönetim kurulu başkanı, tasarımcı

En önemliaksesuvar kaşkol

1.
Kaşmir palto: Bu yıl özellikle 35 yaş üstü erkeklerin dolaplarında mutlaka 3 düğme ya da kurvaze kesimli, cepleri kapaklı model bir kaşmir palto olmalı. Siyah ve griyi çok görsek de kamel tonları moda olacak. Bu paltoların belden kemerli ya da kuşaklı olanları da revaçta.

2. Kruvaze takım elbise: Asaletin simgesi ve kışın vazgeçilmezi çizgili takımlar siyah, lacivert ve gri tonları üzerine ekru ince çizgilerle bu sezon oldukça karizmatik. Bu takımlar düz renkte gömlek ve kravatlarla kullanılabilir.

3. Blazer ceket: Benim tercihim lacivert kaşmir, dore metal düğmeli blazer ceket. Gri pantolon ve yakası düğmeli gömleklerle kombinlendiğinde spor, şık bir görünüm sağlıyor. Bu ceket rahatlığına düşkün kişiler için olmazsa olmaz.

4. Spor ceket: 60’ların ve 70’lerin detaylarını barındıran, dirsekleri ve yakası süet ya da kadife kaplı ceketler, balıkçı yaka kazaklarla ve spor pantolonlarla haftasonları için ideal.

5. Kaşkol: Bu sezonun en önemli aksesuvarı kaşkol ve atkılar, kaban ve paltoların soğuk kış günlerindeki en büyük tamamlayıcısı. Protokol davetlerinde smokinle beraber kullanılacak, gömlek rengindeki ipekli bir kaşkol doğru bir seçim olur.

Ezra ve Tuba Çetin / Etcetura markasının tasarımcıları
/images/100/0x0/55eb08acf018fbb8f8a6b368

Jean’ler çok parçalı

1.
Zımparaları iki renk deri ceket: Özellikle denim pantolonlarla kombin ederek giymeli.

2. Denim Pantolon: Çok parçalı ve sert yıkamalı denim pantolonlar, bilinçli ve modayı yakından takip eden erkeklerin gözdesi.

3. Kalın örgülü yün kazak: Bu kazaklarla, dar kumaş pantolonlarla ve içlerine giydikleri gömleklerle daha şık ve kullanışlı görünüm elde edebilirler.

4. Beyaz Gömlek: Her erkeğin, her sezon dolabında bulundurması gereken bu parça, bu sezonun vazgeçilmezleri arasında.

5. Düz tabanlı spor ayakkabı: Sadece sörfçüler, kaykaycılar ve sokak kültürünü yakından takip eden gençlerin tercihi gibi duran kalın tabanlı, düz spor ayakkabıların klasikleşmiş bazı modellerini takım elbise altına giyerek bu sezon çok yenilikçi olabilirsiniz.

Metin Gürsoy / Fashion PR şirketikurucusu ve pazarlama danışmanı

Nihayet şıklık geri geldi

1. Skinny pantolonlar :
Bu sezon neredeyse tüm bilinen erkek giyim markaları bacakları saran tayt şeklinde dar pantolonlar yaptı.

2. Uca doğru genişleyen kollu ceketler: Bu volan esprili ceketleri biraz daha cesaretli erkekler giyebilecek.

3. El örgüsü geniş kazaklar: Tüm moda dünyasını el örgüsü trendi sarmış durumda. Bol ve geniş yakalı el örgüsü kazaklar özellikle siyah ve beyaz renklerde giyilirse daha da göze çarpıcı hale gelir.

4. Değişik baskı ve desenli detaylar: Her ne kadar hayvanseverlerin hoşuna gitmese de, maalesef özellikle leopar desen akımı geri gelmiş durumda.

5. Deri aksesuvar, pantolon ve ceketler: Erkekleri nihayet bu kış çok şık ve sade, temiz bir sezon bekliyor. Neredeyse klasik diyebileceğimiz bazı takım elbiseleri bile giymek mübah olacak. En sevdiğim trend, derinin geri gelmiş olması ve şıklığın yeniden hayatımıza girecek oluşu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!