Kırşehir'de 6 ay- 50 yaş aşılanacak

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde 6 ay- 50 yaş aşılanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 12:39

KIRŞEHİR Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Doğangün, ‘Domuz gribi' olarak bilinen Pandemik A (H1N1) aşısının bakanlığıın aldığı karar doğrultusunda 6 ay ile 50 yaş arasındaki kişilere vurulacağını söyledi.


Doğangün, domuz gribi aşısının önce sağlık personeli ile hacılara, daha sonra 6 ay- 5 yaş altı ve risk gruplarına, daha sonra da 6 ay 24 yaş altındakilere uygulandığını belirtti. Dr. Doğangün, şöyle dedi:

“Mevcut bilgiler, ülkemizde pandemik grip nedeniyle kaybedilen vatandaşlarımızın bir kısmının 50 yaş altındaki sağlıklı kişiler olduğunu gösteriyor. Pandemi Yürütme Kurulu, aşılama yaş sınırını 50 yaş altı olması kararını aldı. Bu nedenle 6 ay- 50 yaş arası herkes sağlık personeli başta olmak üzere itfaiye, elektrik, su, doğalgaz arıza, ulaşım, iletişim, asayiş ve güvenlik hizmetleri gibi günlük hayatın idamesinde önemli görevleri bulunan meslek mensupları da yaş sınırı gözetilmeksizin ve belge istenmeden alışanabileceklerdir. 6 ay 50 yaş arasındaki herkes sağlık ocaklarına giderek, domuz gribi aşısını ücretsiz yaptırabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!