Kiralık veliaht

Güncelleme Tarihi:

Kiralık veliaht
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2014 21:42

Beşiktaş’in yeni transferi Manuel Fernandes’e alternatif olacak.

Haberin Devamı

Siyah beyazlılar, Brezilya’nın Botafogo takımında oynayan 24 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Nicolas Lodeiro’u kiralık olarak kadrosuna kattı. Genç futbolcu bugün İstanbul’a gelerek beş aylık sözleşmeye imza atacak.

BEŞİKTAŞ, ara transfer döneminin ilk transferine imza attı. Siyah beyazlılar Brezilya’nın Botafogo takımında oynayan 24 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Nicolas Lodeiro ile anlaştı. Teknik direktör Slaven Bilic ve Önder Özen’in daha önceden takip ettiği bu oyuncu için devreye giren dış transfer sorumlusu Erdal Torunoğullları ve Ahmet Kavalcı bu oyuncuyu kiraladıklarını açıkladı. Böylece Beşiktaş, sözleşmesini bir türlü uzatamadığı ve sezon sonunda takımdan ayrılması gündemde olan Manuel Fernandes’in de yerini doldurmak için bir adım atmış oldu.

SATIN ALMA OPSİYONU 7 MİLYON EURO

SİYAH beyazlı kulüp sezon sonuna kadar kiraladıkları Nicolas Lodeiro’ya sezon bitimine kadar 1.2 milyon Euro’ya mal olacak. Bu akşam İstanbul’a gelecek olan Loderio, sağlık kontrollerinin ardından Beşiktaş ile sözleşme imzalayacak. Avrupa tecrübesini Ajax’la yaşayan ama istediği performansı ortaya koyamayan Loderio, 2012 yılından bu yana yeniden kendisini bulmasını sağlayan Botafogo’da oynuyordu. Brezilya ekibi ile mukavelesi 2016 yılının Haziran ayında sona erecek 24 yaşındaki oyuncu, 5 ay kiralık olarak siyah beyazlı formayı giyecek. Uruguaylı oyuncunun satın alma opsiyonu ise 7 milyon Euro olarak belirlendi.

AJAX’TA İSTEDİĞİNİ BULAMADI
KARİYERİNE ülkesinin yerel takımlarından Barrio Obrero’da başlayan Lodeiro, yetenek avcısı Daniel Lopez tarafından keşfedilerek 14 yaşında Nacional Montevideo’ya transfer oldu. Nacional için ilk profesyonel maçına 2007 yılında çıkan Lodeiro, ilk golünü ise Libertadores Play Off maçında River Plate’e karşı attı. Lodeiro, 2009/2010 sezonunda takımının Copa Libertadores yarı final ulaşmasında başrol oynadı. 2010’da 1.3 milyon Euro’ya Ajax’a transfer olan genç oyuncu burada 2 sezonda 21 Lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 kupa maçına çıkarken; 4 gol atıp 7 de asist yaptı.

Haberin Devamı

İLK KIRMIZI ONA
2010 Dünya Kupası’nda üçüncü olan Uruguay Milli takımında 3 maçta 111 dakika forma giyen Lodeiro, 1 asist yaptı. Turnuvanın ilk kırmızı kartını gören oyuncu da oldu. 2011’de Copa America’yı kazanan kadroda da yer alan Lodeiro, yine 3 maçta 113 dakika forma giyip 1 asist yaptı.

Haberin Devamı

ÇOK SERİ BİR OYUNCU
19 yaşındayken asist krallığıyla Libertadores’in Altın 11’inde olan futbolcu genelde sol ayağını kullanıyor. Lodeiro, topla birlikte dikine ve seri gidebiliyor.

10 MADDEDE 10 NUMARA
Hücum (75): Oyun karakteri tamamen hücum üzerine endeksli olan Lodeiro, yaratıcı pasları ve rahat çalımlarıyla biliniyor.
Yaratıcılık (80): Mental olarak üst düzey oyun görüşüyle dikkat çeken Uruguaylı, pozisyon alma konusundaki başarısıyla da bu özelliğini tamamlıyor.
Savunma (40): Tipik Güney Amerikalı futbolcu yapısına oldukça uyan Lodeiro, defansif anlamda oldukça zayıf bir yapıya sahip.
Top Kontrolü (83): Uruguay milli takımında Luis Suarez ve Edinson Cavani gibi forvetlerle oynama şansına sahip olan oyuncunun top kontrolü birinci sınıf.
Dripling (82): Lodeiro’nun yaptığı en iyi işlerden biri de top sürmedeki başarısı. Topla buluştuğu anlarda hızla dripling yapan Lodeiro, rakip defanslar için büyük tehlike arz ediyor.
Denge (81): Genelde sol ayağını kullanan Lodeiro, yere basma kuvveti ve denge açısından iyi bir yapıda. Zayıf olan dayanıklılığını bu yönüyle kapatıyor.
Dayanıklılık (55): Boyu ve kilosunun orantısına rağmen Lodeiro’nun fiziksel olarak en zayıf noktası yeterince dayanıklı olmaması.
Şut (70): Özellikle sol ayağıyla çektiği şutlarla kalecileri uzak mesafeden avlamayı da başarabiliyor.
Pas (80): Sol ayağını mükemmel, sağ ayağını ise ortalamanın üzerinde kullanan Lodeiro, arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokma konusunda oldukça mahir.
Pozisyon Alma (78): Savunma özellikleri hayli düşük olan genç oyuncu, özellikle rakip ceza alanı çevresinde topun düşeceği yeri çok iyi hissediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!