Kim neden yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kim neden yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:00

G.Saraylı Arda’nın, pembe renkli formalar hakkındaki küfürlü sözlerinin yer aldığı görüntüler ortalığı karıştırdı.Görüntülerin kim ya da kimler tarafından ve neden medyaya sızdırıldığı konusunda sorular var.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY GÖRÜNTÜLER /  WEB TV

TANKAYA: GÖRÜNTÜLER GS TV'YE AİT DEĞİL

G.SARAY KULÜBÜ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

-A.Madrid’e gitmek isteyen Arda’nın, taraftarın gözünden düşmesini sağlamayı mı istiyorlar?

-Arda’yı sevmeyen ve düşman olan biri veya birileri, ona zarar vermek için mi bunu yaptı?

-Birbirleriyle amansız rekabet yapan spor malzemesi üreticileri tarafından mı medyaya verildi?

G.SARAYLI Arda Turan’ın, bu sezonun formaları arasında yer alan pembe renkli formalar hakkında kullandığı sözler ortalığı karıştırdı. Sarı kırmızılı kulüp, görüntüleri yayımlayan TRT Spor’a sert tepki gösterip hukuki yollara başvuracağını açıklarken, Arda, “Bu görüntüleri sızdıranları Allah’a havale ediyorum” dedi. Temmuz 2010’daki Hollanda kampında çekilen bu görüntülerin, aradan tam 9 ay geçtikten sonra medyaya sızdırılması akıllara bazı soruları getirdi. Bu görüntüleri;
 Atletico Madrid’e gitmek isteyen Arda Turan’ın, Galatasaray taraftarının gözünden tamamen düşmesini sağlamak isteyenler mi,
 Birbirleriyle amansız bir rekabet halinde olan spor malzemesi üreticileri mi,
 Arda’yı sevmeyen, düşman olan ve ona zarar vermek isteyen birileri mi, medyaya servis etti?
Şimdi herkes bu soruların cevaplarını merak ediyor. Galatasaray Kulübü dün bir açıklama yapıp, görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Kulüpten yapılan duyuruda, görüntülerin Galatasaray’ın bu sezon kullandığı formaların reklam filmi çekimleri için yapılan hazırlıklar esnasında ve doğal bir ortamda çekildiği vurgulanarak, şöyle denildi:

Haberin Devamı

Parayla satmak istediler

“Bu görüntüler, ilginç bir zamanlamayla, 9 ay sonra yayın kuruluşlarına servis edilmeye başlanmıştır. Bu çirkin tezgaha bilerek ya da bilmeyerek alet olup, sakil bir rating savaşı rüzgarına kapılarak bizleri hayrete düşüren kanalı şiddetle protesto ediyoruz. Söz konusu kaset servisini yapanların, yayınlayanların ve bunun arkasında yatan kirli tezgahın ortaya çıkarılması için Hukuk Departmanımız gerekli mercilere suç duyurusunda bulunacaktır. Kendilerine para karşılığı teklif edilen bu kaseti duyarlı davranarak kullanmayan yayın kuruluşlarına teşekkür ederiz.”

Haberin Devamı

GS TV’ye ait değil

Galatasaray TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Tankaya, söz konusu görüntülerin Galatasaray TV’ye ait olmadığını söyledi. Forma tanıtımı için yönetmen Mustafa Altıoklar ile birlikte çalıştıklarını anlatan Tankaya, “Mustafa Altıoklar ve ekibiyle ortak bir çalışmanın içerisinde çekilen görüntülerdi. Bunlar bir şekilde sızmış, görüntüler kullanılmış” ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?

Böyle forma olur mu ya!

2010’un temmuz ayında Hollanda kampında, profesyonel kamerayla çekildiği belli olan görüntülerde Arda, dönemin sportif direktörü Adnan Sezgin’e, “Sen bu formalara nasıl bakmazsın! Her sene bir o..... rengi var. Heriflere malzeme veriyoruz. Abi böyle forma olur mu ya! A... k... ben bunların” diyor.
Görüntülerin yayımlanmasının ardından programa telefonla bağlanan Arda, olayı doğrularken, “Bir önceki sezon da turuncu forma vardı. Bu sefer de pembe (mercan forma) olunca, tepki verdik. Biz futbolcular her zaman parçalı formayı giymek istiyoruz. Fikrimde bir değişiklik yok” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!