Kilo vermek için spora başladı şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Kilo vermek için spora başladı şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 11:23

Diyarbakır'da fazla kilolarından kurtulmak için üç yıl önce gittiği spor salonunda karateyle tanışan Aleyna Elaltunkara (14), kısa zamanda önemli başarılara imza attı.

Haberin Devamı

Milli karateci Elalltunkara, üç yıl önce kilo vermek için spor salonuna gittiğini ve kısa sürede hem kilolarından kurtulduğunu hem de karatede önemli başarılar elde ettiğini söyledi. Spor salonunda antrenörü Mehmet Yazar'la tanıştığını belirten Elaltunkara, "Onun tavsiyesiyle karate sporuna yöneldim. Karateci olacağımı hiç tahmin etmemiştim" dedi. Spora başlamadan önce 65 kilo olduğunu, kısa sürede 12 kilo vererek 53 kiloya indiğini kaydeden Elaltunkara, başarı hikayesini şöyle anlattı:

"Karatede ilk derecemi 2011 yılında Bingöl'de düzenlenen bölge şampiyonasında yaptım. Burada üçüncü oldum. Daha sonra da Adıyaman'da bir müsabakada ikinci oldum. Şanlıurfa'da yapılan milli takım bölge seçmelerinde de birinci oldum. Son olarak Kocaeli'de yapılan 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde milli oldum. İlk kez milli takım sporcusu unvanını kazandım. Takım halinde de birçok derecemiz oldu. Amacım karatede en iyi yerlere gelmek. Hayalim Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kürsüsüne çıkmak. Bunun için de çok çalışıyorum. Başarılarımda antrenörlerimin büyük katkısı var. Onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca ailemin de bana büyük desteği var. Her türlü konuda yanımdalar. Bu anlamda kendimi şanslı görüyorum."

"Amacımız bu sporcumuzla Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmektir"

Karate milli takım antrenörü Mehmet Yazar ise kilo vermek için yanlarına gelen Aleyna Elaltunkara'nın yetenekli olduğunu görünce karate sporuyla ilgilenmesini önerdiğini söyledi. Elaltunkara'nın karateyle ilgilenmeyi kabul etmesinden sonra kısa sürede iyi bir karateci olduğunu anlatan Yazar, şunları kaydetti:

"Kocaeli'de yapılan 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerinde elde ettiği derecelerle bu sporcumuz kendini ispatladı ve iyi bir sporcu olduğunu gösterdi. Bizim de onunla ilgili hedeflerimiz değişti. Şimdi çok daha büyük hedeflerimiz var. Artık çok yoğun çalışıyoruz. Amacımız bu sporcumuzla Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmektir. Bunu da başaracağımıza inanıyorum." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!