Kılımızı kıpırdatmazsak bile ciddi para geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kılımızı kıpırdatmazsak bile ciddi para geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 21:11

FORD Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2017 yılında tüm yaşananlara, ÖTV ve kur artışına rağmen katatsrofi bir dramatik geri gidiş beklemediğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu yıl gibi de olabilir bu yıldan yüzde 15 daha az ya da fazla da olabilir. Problem o değil. Problem sistemin düzgün olması. Eğer biz 15-20 yıl önceki gibi iç piyasaya bağlı olsaydık yüzde 15 bizi öldürürdü. Ama şimdi otomotiv pazarındaki yüzde 15 düşüş bizim gibi şirketler için çok önemli değil. Daha fazla konsantrasyona neden olur. Artık her şeyi kombinasyon olarak görüyoruz. Ford Otosan’ın lisans geliri var, Ar-Ge’si var, kamyon işi var... Bunları bir kombinasyon olarak düşünürsek, herhangi biri etkilense dahi şirketin tamamı etkilenmiyor. Ford Otosan’ın lisans geliri sayesinde kılımızı kıpırdatmazsak dahil kasamıza çok ciddi para geliyor. Ar-Ge’den para kazanıyoruz. Sağolsun Ford bize yılda 70-80 milyon dolarlık iş veriyor .Böyle bir ortamda artık şirketimiz etkilenmiyor, dolayısıyla ülke de etkilenmiyor.”

LISA HANIM’IN KATKISI

Yenigün, yeni atanan Genel Müdür Baş Yardımcısı Lisa King’in deneyimlerinin Ford Otosan için çok önemli olduğunu da belirterek, “ Avrupa, İngiltere ve Almanya gibi pazarların belli dinamikleri var ama Lisa hanım, Rusya gibi zor bir pazarda çalışmış ve deneyim kazanmış bir isim. Rusya’da hayat farklı. Orada bambaşka bir pazar var. Örneğin SUV konusundaki yükselişin sinyallerini ben bundan yıllar önce Rusya’dan aldım. Avrupa’da henüz SUV revaçta değilken, Rusya’da inanılmaz bir şey oldu. Ford’un kurduğu yüz binlerce adetlik üretim kapasitesi, birden bire değişmeye başladı ve üretim SUV’ye doğru ilerledi. Bu yüzden Rusya gibi farklı bir pazarda çalışmış birinin bize katacağı çok şey var. Bizim şirketin en önemli amacı daha fazla ihracat yapmak ve Lisa Hanım’ın da konsantrasyonu artık bu yönde” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEKİ TEMPO HEMEN ANLAŞILIYOR

FORD Otosan’ın yeni Genel Müdür Baş Yardımcısı Lisa King, Ford bünyesinde uzun bir süredir Rusya’da görev aldığını belirterek, “Ardından Almanya’da görev aldım. Şimdi Ford Otosan’ın bir parçası olmak benim için çok büyük bir onur. Aslına bakarsanız Türkiye hakkında çok az bilgim vardı. Ancak burada günden güne yeni şeyler öğreniyorum ve Türkiye’de otomotivin çok tempolu bir sektör olduğu belli oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!