Kıbrıslılar ‘Vadi’ye kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıslılar ‘Vadi’ye kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2005 09:43

Kıbrıslı Türkler, dün akşam KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın rol aldığı televizyon dizisi Kurtlar Vadisi dizisinin 73'üncü bölümüne kilitlendi.

Televizyon dizisinin 73’üncü bölümünde KKTC Cumhurbaşkanı olarak yer alan Denktaş, tarihten günümüze Kıbrıs sorununu anlattı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Rumların temsil etmesinin en büyük sorunları olduğunu söyledi.

Denktaş, dizide ABD ve İngiltere’nin, Kıbrıs sorununun kendi hesaplarına Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Rumların temsil etmesiyle çözdüğünü söyledi. Denktaş, 41 yıldır sorunun devam ettiğini kaydetti ve Türk Mukavemet Teşkilatı’nın gizlilik andını okudu. Dizi filmin jeneriğinde Denktaş’a hitaben, ‘KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a teşekkürlerimizi sunarız’ yazısı yer aldı. Denktaş’ın, dizinin önümüzdeki haftalardaki bölümlerinde de rolü var. Denktaş’ın Kurtlar Vadisi’nde rol alması KKTC siyasetinde de geniş yer buldu. Dizinin yayından önce görüşü alınan Başbakan Mehmet Ali Talat, Denktaş’ı izlemek için özellikle Kurtlar Vadisi başlayınca ekran başına oturacağını açıkladı.

RUMLAR DA İZLEDİ

Kurtlar Vadisi dizisine KKTC medyası büyük ilgi gösterdi. Haftalardır Cumhurbaşkanı Denktaş’ın dizide rol almasına yer veren gazeteler, Denktaş’ın sözlerine yer verdi. Kurtlar Vadisi dizisi Rum kesiminde de izlendi. Rum gazeteciler ve hükümet görevlileri, Denktaş’ın rolünde neler söylediğini çevirmenler aracılığıyla takip etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!