Kezman'dan Aragones açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Kezmandan Aragones açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2008 17:07

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Mateja Kezman, yeni teknik direktörleri Luis Aragones'in İspanya Milli Takımı'ndaki performansına bakıldığında her zaman daha iyiye giden ve gelişen bir futbol yapısı bulunduğunu belirterek, “Aragones 70 yaşında ama saha içinde bazı durumlarda 25 yaşındaki insanların olmadığı kadar enerjik ve takıma hakim bir insan” dedi.

Avusturya'daki yeni sezon hazırlıklarında FB TV'de Yasir Kaya'nın sunduğu “Kamp Günlüğü” programına konuk olan Kezman, İspanya'da forma giydiği dönemlerde Luis Aragones'in İspanya Milli Takımı'nın başında olduğunu ve kendisini oldukça iyi tanıdığını söyledi.

Aragones'in futbolculuk döneminde de İspanya gibi üst düzey bir ligde hep çok gol atmış bir isim olduğunu vurgulayan Sırp futbolcu, şöyle devam etti:

“Antrenör olarak da çok iyi takımlar çalıştırdı. İspanya'da oynarken Sırp Milli Takımı ile İspanya karşılaştı. Madrid'de yaptığımız ikinci maçta beraberlik golünü ben atmıştım ve grubu birinci bitirmiştik.

İspanya o zaman da iyi top oynuyordu. Aragones'in milli takım performansına baktığınızda her zaman daha iyiye giden ve gelişen bir futbol yapısı bulunuyor. Aragones için şu anda bulunduğu durum yeni bir tecrübe. İlk kez İspanya dışında bir ülkede çalışıyor. O da en iyisini yapmak isteyecektir. İnanılmaz bir enerjisi var. Şu anda 70 yaşında ama saha içinde bazı durumlarda 25 yaşındaki insanların olmadığı kadar enerjik ve takıma hakim bir insan.”

“ARAGONES İLE YAPTIĞIM ÇALIŞMALARI MOURİNHO VE HİDDİNK İLE YAPTIM”

Kezman, yaklaşık 3 hafta sonra Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla yapacakları Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçı için Luis Aragones ile birlikte kampta sıkı bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Takımın topla çalışmalara erken başlamasıyla ilgili olarak Sırp futbolcu, “Geçmiş yıllarda büyük teknik direktörlerle çalıştım. Bunlara örnek olarak Jose Mourinho ve Guus Hiddink'i verebilirim. Şu anda Luis Aragones ile yaptığımız çalışmaları sadece bu iki teknik direktörle yaptım. Her zaman ilk çalışmaya başladığımız andan itibaren sahada top vardı. Durmadan hızlı tempoda antrenmanlar yapılıyordu. Bu da futbolcu için çok önemlidir. Mourinho oyuncularına, 'Eğer size antrenmanda top vermez ve düz koşu yaptırır, öyle kondisyon depolatırsam sizden yararlı olmanızı bekleyemem. Çünkü aklınız hep dışarıda olur. Kimi insan arkadaşlarını düşünür, kimi insan kız arkadaşını düşünür. Diğer türlü ayağınızda top olursa topa konsantre olursunuz' derdi” şeklinde konuştu.

“SEZONUN EN GOLCÜ FUTBOLCULARINDAN OLACAĞIMI UMUYORUM”

Mateja Kezman, geçen sezonun ikinci yarısında iyi performans sergilediğini ve goller attığını ifade ederek, “Tatildeyken de çok iyi çalıştım. Herhangi bir sorun olmaz ve gelecek sezon başından itibaren oynamaya başlarsam sezonun en golcü futbolcularından olabileceğimi umuyorum. Türkiye Ligi'nde 20 gol atarsanız iyi bir sonuç olabiliyor” dedi.

Fenerbahçe taraftarı ile ilişkisinin çok güçlü olduğunu anlatan Kezman, “Onların beni sevdiklerini biliyorum. Ben de bu takımda yer almaktan gerçekten çok mutluyum. İnsanlar dışarıdan benim çok fazla gülmeyen bir insan olduğumu düşünüyorlar ama bu benim yapım. Yeni sezonda kazanmamız gereken kupalar var. Şampiyonlar Ligi'nde herkese ne kadar iddialı olduğumuzu gösterdik. Bunun üzerine bir adım daha koymalıyız. Bu çalışma temposuyla şu andaki Mateja Kezman'ın üzerine yüzde 30-40 artı bir performans görebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakipleri MTK Budapeşte'de birkaç tane tanıdığı futbolcu olduğunu belirten Kezman, “Onlar bizim ligimizin ikinci ligi kategorisinde bir yapıya sahipler ama bu yıl bir yükseliş içinde olduklarını görüyoruz. Avrupa futbolunda söz sahibi olmak istiyorlar. Bu yüzden küçümsenmemesi gereken bir takım. Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyorsak ilk maçtan itibaren işi sıkı tutmak zorundayız. Chelsea maçına nasıl hazırlandıysak, bu maçın o maçtan hiçbir farkı yok” dedi.

Sırp futbolcu, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye-İsviçre maçını izlediğini, maç öncesi Türkiye'den bazı oyuncularla konuştuğunu ve maçtan sonra onların sevinçlerini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Milli takımda yer alan takım arkadaşlarının performansını da değerlendiren Kezman, “Kazım iyi bir iş başardı. Semih için söylenecek bir söz bulamıyorum. Hayatımda böyle bir oyuncu görmedim.

Kariyerimde bir çok takımda oynadım, çok sayıda forvet ile aynı takımda yer aldım ama Semih çok enteresan yapıya sahip bir golcü. Onun için dünyanın en büyük jokeri diyebilirim. Yedek kulübesinde her zaman hazır bulunan, bir teknik direktörün istediği zaman oyuna sokabileceği bir oyuncu. Milli Takıma gerçekten yardımcı oldu” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!