Kezman sistem kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Kezman sistem kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 10:15

Zico, kalmasını istediği Deivid'i sağa çekerek yıldız yaptı ancak Mateja Kezman'ı bilmeden bitirdi.

Haberin Devamı

Vatan gazetesinin haberine göre: Manisa'nın çimlerinde ’Help me!’ diye yerleri dövüyordu Kezman... Gördüğü kırmızı karta ve kaderine isyan ediyordu adeta. Sonra Zico yanına kadar gelip Kezman’ı kulübeye getirdi. Maç sonrası da 'Başını öne eğecek bir durumu yok' diye destek çıktı. Peki Kezman’a kimse yardım etmiyor muydu? Balkan cevheri olarak ünlenen, PSV, Chelsea, A.Madrid’de forma giymiş, Yugoslavya ve Hollanda Ligi’nde (3 kez), UEFA Kupası’nda (2004) gol kralı olmuş bir oyuncu nasıl bu hale gelmişti?

SOL TOPLARLA İLGİSİ YOK

Bunu isterseniz Kezman’ın F.Bahçe’de 15 ayda attığı 14 golün analizine bakarak 'filmsel' değil 'bilimsel' olarak açıklayalım. Kezman F.Bahçe’de 'sistem kurbanı'. Nasıl mı? O Raul gibi vuruş ustalığına, Drogba gibi hıza, Eto’o gibi savaşçı özelliğe, Luca Toni gibi hava hakimiyetine sahip değil. Hatta inanılmaz goller kaçırıyor, beceriksiz de. Saç baş yolduruyor. Ama bir Kezman gerçeği var... O da soldan gelen pas ve ortalar onun için hikaye. Onun için varsa, yoksa sağdan gelen toplar. Topu sağına alması şart yani.

Haberin Devamı

Peki F.Bahçe sağdan geliyor mu? Bek Önder (Kezman’a 1 asisti var), orta özürlü. Kanatçı Deivid hep içeri girerek oynuyor. Carlos-Vederson ikilisi sağda olsa Kezman açık ara gol kralı olabilir. Bu tabloyu yaratan ise Zico... Kalmasını istediği Deivid’i sağa çekerek yıldız yaptı ama Kezman’ı bilmeden bitirdi!

‘BREZİLYA ÇETESİ’ YOK

BU analizin sağlaması ise Kezman’ın attığı gollerin oluşumu. 14 golün sadece birinde soldan Tuncay’la gelen pası gol yapmış Kezman. O da A.Gücü ile oynanan, şampiyonluğun garantilendiği 3-1’lik maç. Gollerinin 3’ünü sağ kornerden, 3’ünü sağ kanat ortasından, 4’ünü orta sahanın sağından dikine gelen pasla atmış... İki golü 18 dışından, bir golü de rakipten top kapıp sağdan atmış.

İki kafa golü, iki sol ayak, 10 sağ ayak golü var Kezman’ın... Penaltılar da Alex’in malum. Pekii Kezman ’Brezilya çetesi’ kurbanı mı? Alex’in direkt olmasa da hazırladığı 5 gol var Kezman’a. Deivid 2 asist yapmış. Bu sayılar yeter mi tartışılır ama Kezman’ı kullanmanın şifresi tamamıyla sağdan geçiyor. Eğer Zico sağa aksiyon getirirse ancak Kezman için güneş parlayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!