"Kendimi bekar hissetmek isteyince gittik boşandık"

Güncelleme Tarihi:

Kendimi bekar hissetmek isteyince gittik boşandık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 11:34

Ünlü müzisyen İlhan Şeşen, "Eşime kendimi bekar hissetmek istediğimi söyledim. O da kabul edince gittik boşandık. Şimdi bekar olarak birlikteyiz." dedi.

Haberin Devamı

Şeşen “Tayfun Hancılar’la Hoş Sohbet” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu;

- Ben hep ağırdım galiba. Arkadaşlarım gençliğimde mahallenin lideri olduğumu söylüyorlar. Hep bir organizasyon niyetim vardı. Hızlı yaşadım ama herkesin arasından koşarak değil. Konser trafiği, barlarda çalmak 1 günüm 2 gün gibi geçti. Şimdi bahçemi ekeyim kimseyi de içeri sokmayayım durumundayım. Marjinal şeyler de yaparım. Bir hayalim var mesela, şarkı evi yapmak. Bozcaada’da ev aldım. Burası benim kendi evim. Bu eve gelen kişi istediği şarkıyı bana mesela 50 lira verip dinleyecek sonra gidecek ve bunu hayata geçirdim. Bir gün Bozcaada’da otururken yan masada 4-5 olgun hanım oturuyordu. “Ne yapıyorsunuz burada?” diye sordular bana. Ben de burada şarkı evim var, henüz hiç müşteri gelmedi, arabam burada eğer gelirseniz bu hayalimi gerçekleştirmiş olurum dedim. Geldiler, bir şarkı çaldım onlara, ikinci şarkıyı istediler olmaz bu kadar dedim ve ceplerindeki bütün bozuk paraları eve bıraktılar. Ben de o paraları bir kavanoza koydum. Bunu Bodrum’da da yapmak istiyorum ve bu şarkı evlerini yaymak istiyorum.

Haberin Devamı

- Aşk bir tarafın diğerine seni seviyorum demesiyle başlar ve yine taraflardan birinin diğerine beni seviyor musun demesiyle biter. Aşk budur. Benim yaşamıma uyguladığım felsefeler var. Kadın ve erkek birbirini, anlamaya çalışmamalıdır çünkü anlayamaz. O zaman artı ve eksi birbirini anlardı. Kadınları anlamaya çalışmayı bırakalı yıllar oldu. Bu bende büyük rahatlama sağladı. Benim teorimde bütün canlı varlıklar erkekler ve dişiler diye ikiye ayrılır.

- Eşime kendimi bekar hissetmek istediğimi söyledim çünkü bekarlığı çok seviyorum. O da bunu kabul etti, gittik anlaşmayla boşandık ama hala beraber yaşıyoruz, hayattaki en iyi arkadaşım. Benim felsefem hayat kabul etmektir diye başlar. İlişkiler meselesini biraz çözdüm gibime geliyor.

- Ferhan Şensoy Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük tiyatro adamıdır.

- Ben iyi bir oyuncuyum çünkü yönetmenin dediğini yapıyorum. Oraya kendimden bir şey katayım hevesiyle gitmiyorum. İyi oyunculuk bir utanma duygusunu atmakla, iki yönetmenin dediklerini yapmakla mümkün. Bir kötü adam oynamak istiyorum çünkü bana hep iyi adam rolleri geliyor.

Haberin Devamı

- Aşk kolay bir şey. Bazı şeyler vardır ki o konularda hemfikir olmak gerekir. Memleket, demokrasi, laiklik gibi. Bunlar ciddi konulardır. Fakat aşk böyle bir şey değil. Aşk da istediğin kadar savur, uzlaşmak zorunda değiliz, aşk onun için bu kadar lezzetli. Aşk konusunda bu kadar şarkı yapıyorsam çözemediğim için yapıyorum. Cinsellik varsa bir aşktan söz edebiliriz. Yoksa söz edemeyiz diye düşünüyorum.

- Romantik ve hüzünlü bir adamım ve benimle beraber olan insanlar da bir noktadan sonra bundan sıkılıyorlar. Benim için maalesef hayat biraz şarkı yapmaktan ibaret. Şarkı yapmak hali de depresif bir haldir ve yalnızlık ister. Bana boşanmadan önce karımın da “yeter” dediği olmuştur.

Haberin Devamı

- Dağılmak bir suçsa bunun suçlusu ben değilim. Bana solo bir albüm teklifi geldi ben de bunu Gündoğarken olarak çocuklarla konuşurum dedim. Onlar da kabuk ettiler. Ben çocuklara söyledim ama onlar “Sen çıkar” dediler ve hiç ilgilenmediler. Bir kere bile stüdyoya gelmediler. İş bitti, albümü elime aldım ve Antalya’da Gökhan’a dinlettim. Gökhan “Amca çok kötü olmuş “dedi. Sonradan Ercan çıkardı iş bu noktaya geldi. Bu arada bizim planlanmış konserlerimiz var ve bir gün bir konserde bir afişimizin üzerine İlhan Şeşen ve Grup Gündoğarken yazmışlar. Doğal olarak hepimiz kötü olduk. Doğal bir kopuş oldu aslında. Ben o yaz 40 tane konser verdim, rüya gibi bir yaz geçti. Çocuklara 14 Şubat’da bir Sevgililer Günü albümü yapmayı önerdim ama onlar benimle yapmadılar. Gündoğarken benim için bitmiştir ama çocuklar “Amca hadi gel bir albüm yapalım” deseler hiç düşünmeden bütün planlarımı bırakır giderim. Onlar benimle çalışmak istemiyorlar. Sonuç olarak amcalarıydım belki yordum onları. Belki de artık beni taşıyamadılar, yoruldular. Hayaller, bir proje üretmek devreye girince ben dominantlaşıyorum belki bu Burhan ile Gökhan’ı ezdi.

Haberin Devamı

- Sahnede olduğumdan daha komik bir adam haline geliyorum ve bundan mutlu oluyorum. Konser sırasında defalarca gülme krizine giriliyor. İtiraf edeyim ki bunu da tek başımayken daha rahat yapıyorum.  Benim bütün yönlerim kötü olabilir ama ben iyi bir babayım. Bu konuda Türkiye’deki bütün babalarla yarışabilirim. Formül çok basit, söyleyeyim herkes iyi baba olsun. Çocuğunuz anlamaya başladığı zaman onu karşınıza alıp birkaç cümle söyleyeceksiniz. “Seni ne olursan ol seveceğim.” Çocuk benim arkamda ben ne olursam olayım beni sevecek bir adam var diyor.

- İyi bir koca olmadım. Hayatım bir sürü çalkantılarla, arada birilerine takılmalarla, yeni bir aşkla parçalandı ama şimdi eşimle boşanıp iki iyi arkadaş olunca her şey çok olumlu.

Haberin Devamı

- Birlikte bir konser verdik Rumelihisarı’nda Zuhal Olcay’la. Orada seyirciye “Marifet değil ama ben Zuhal Olcay’a aşığım” dedim ama karşılık gelmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!