'Zeki kadınlardan hoşlanırım'

Güncelleme Tarihi:

Zeki kadınlardan hoşlanırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2009 10:39

Büyük İnsan şarkısı ile beğeni kazanan Gökhan Türkmen “Aşk için çok büyük şeyler yapmadım. Çok duygusal biri de değilim. Mesela çiçek almayı hiç sevmem ve kimseye çiçek almadım” dedi.

Haberin Devamı

Müzik yolculuğuna nasıl başladın?                

1997 yılında bir arkadaşım sayesinde başladım. O gitar çalıyordu ben de ondan gördüm başladım. Daha sonra besteler yapmaya başladım. Kuzenim Serkan şiirler yazıyordu ben de onun şiirlerini besteliyordum. Sonra Serkan da gitar öğrendi ve o da beste yapmaya başladı. Beraber başladık.

Daha sonra da internet vasıtasıyla tanındın değil mi?                                                                                         

Evet. 2005 yılında Büyük İnsan’ı kuzenim forum sitelerine vermeye başlamıştı. Şarkıların aralarından seçip de Büyük İnsan’ı koymadık. Kuzenim öylesine o şarkıyı koymak istemiş. O sıralar İrem diye bir arkadaş vardı. 84 grubu vardı. Biz de “Bizim bir şarkımızı koyalım” dedik. Güzel tepkiler geldi. Bayağı tuttu. Yaklaşık bir yıl sonra falan da Dön’ü koyduk. O da güzel tepkiler aldı. Nokia’nın bir yarışması vardı Efkarlıyım adlı parçayı da oraya koyduk. Bu şekilde üç şarkım internet sayesinde tanındı. www.gokhanturkmen.net üyelerine çok teşekkür ediyorum. Beni hiç yalnız bırakmadılar. Hep desteklediler. Sağolsunlar.

Haberin Devamı

Albüm için neden bu kadar bekledin?                                                                                                                                  

Biz şarkıları albüm yapma amaçlı internete koymadık. Serkan parçayı internete koydu çünkü ilgi olacak mı diye merak ettik. Şarkının ne kadar beğenileceğini merak ettik. “Şarkıları koyalım da belki biri bizi keşfeder” diye düşünmedik. Daha sonra bize bir şirketten teklif geldi ama anlaşamadık. Sonra bekledik ve “Biz de albüm yapsak güzel olur” diye düşündük. 2 yıl sonra falan Aykut Gürel ile tanıştım. Arkadaşım ona Büyük İnsan şarkısını dinletmiş ve o da çok beğendi hemen çağırdı. Hemen başladık albüme. Yani ben albüm çıkarmış olmak için albüm çıkarmak istemiyordum. Olacaksa çok iyi olmalıydı. O yüzden bekledim. Açıkçası başlarda kendime güvenim de yoktu. Bu piyasa zor bir piyasa. Sonra da dışarıdan pişeceğime bu piyasa içinde pişeyim diye düşündüm.

Haberin Devamı

O süreçte neler yaptın?                                                  

Sahnedeydim. Haftanın 5-6 günü program yapıyordum. Onun dışında 2 yıl radyo programı yaptık Kahraman Tazeoğlu ile birlikte. O şiir okuyordu biz şarkı söylüyorduk. Ben o süre içinde de sürekli müzik ile ilgilendim. Okulumu bitirdim. Kocaeli Üniversitesi mezunuyum.

Albümden biraz bahseder misin?                                  

Radyoda çıkışlar Büyük İnsan ile oldu. Ama ilk klibi Yan S  en isimli parçaya çektik. Zaten Büyük İnsan çoğu kişi tarafından biliniyordu. Başka bir şarkıyla gündeme gelelim diye düşündük. O yüzden Yan Sen’e klip çektik. Biraz delikanlılık yaptık. Bilinen şarkı varken bilinmeyen bir şarkıya klip çektik. Sonuçta albümde sadece Büyük İnsan parçası yok. İstediğimiz gibi bir sonuç alamadık tabii ama ben bu işlerin kısmet işi olduğuna inanıyorum. Belki Büyük İnsan ile çıkış yapsaydık Yan Sen ile patlayacaktık. Hiç belli olmuyor. Radyolar tarafından Dön ve Büyük İnsan çok sevildi.

Haberin Devamı

Ne tepkiler alıyorsun?

Çok güzel tepkiler alıyorum. Şu ana kadar hiç kötü bir tepki almadım. Yani kötü diyebileceğim tek bir şey var o da “Büyük İnsan’ın eski hali daha güzeldi” diyenler oldu. O da normal. Çünkü insanlar 3 yıldır eski halini dinledi.

Gökhan Tükmen’in ismi biliniyor ama yüzünü çok fazla göremedik.

Aslında benim ismimi de bilmiyorlar. Büyük İnsan’ı biliyorlar. Dön’ü biliyorlar. Başlarda hiç kimse bilmiyordu da daha sonraları ismimi de öğrenmeye başladılar.          

Yüzünü çok göremiyoruz bunun nedeni nedir?       

Evet. Aslında ilk klipte ben çok vardım ama Büyük İnsan’da çok fazla gözükmüyorum. Klipte başka bir çiftin oynaması daha iyi olur diye düşündük.

Haberin Devamı

Albümdeki bütün şarkılar sana mı ait?                

6 tanesinin söz ve müziği kuzenim Serkan’a ait. 3 şarkının da sözü ve müziği bana ait.

Seni tanımayanlar “Aşk Adamı” olarak nitelendiriyor. Peki Gökhan Türkmen nasıldır?                   

Çok acayip duygusal bir insan değilim ama çok da odun değilim. Çok uçlarda yaşamıyorum. Sürekli duygusal şarkılar dinleyen biri değilim.Aşk söz konusu olduğu zaman tabii ki her şey daha farklı oluyor. Müzisyen olduğum ve şarkı yazdığım için belki o duyguyu daha yoğun yaşıyorum. Onun dışında inanılmaz şekilde bir aşk adamı değilim. Mesela hayatımda kimseye çiçek almadı. Çiçek almayı hiç sevmem.

Kendini eleştirdiğin konular neler oluyor?

Haberin Devamı

Ben kalıcı olmak istiyorum. Söylediğim şarkıların çok samimi olduğuna inanıyorum. Hepsinin bir hikayesi var ve yaşanmışlık içeriyorlar. Hep bu şekilde samimi olacak. Bizim şarkılar tutsun diye bir kaygımız yok. Şarkılarımızı kaygıyla yapmıyoruz. Şarkılarımın 15 yıl sonra da dinlenmesi benim için çok önemli. Mesela Büyük İnsan 5 yıldır dinleniyor. Bu benim için çok büyük bir şey. Bu işte kaygı olmadığı için. En büyük amacımız işte bu. Gökhan Türkmen’in adı olmasa bile şarkıları 15 yıl sonra da bilinirse ben çok mutlu olurum. Birisi gibi de olmaya çalışmıyorum. Birisi gibi olmaya çalışırsam o zaten alan olur bir süre sonra. Beni herkes sevsin demiyorum. Zaten öyle olursa bir sorun var demektir. Ama insanlar saygı duymalılar.

Bu biraz da sanatçının elinde değil mi?

Tabii ki. Yaşayış şekli, hayranlara verilen tepkiler bunlar doğru orantılı. Bunları yaptığınız sürece varsınız zaten. “Ne oldum” delisi olunca zaten işler tersine dönüyor. Star olmak serserilikle bağdaşmamalı. “Ben starım, her şeyi yaparım” şeklinde olmamalı. Sonuçta bizi dinleyen toplum, biz göz önündeyiz. Ne olursa olsun sanatçının insanlara örnek olması gerekiyor. Beni dinleyen genç müzisyen arkadaşlardan bazıları beni örnek aldıklarını söylüyorlar. Ben ise onlara özgün olmaları ve kendiler olmaları gerektiğini söylüyorum.

Bu bir sorumluluk getirdi sana. Ünlü olmadan önce ve sonrası diye kıyaslarsan hayatında nelerin değiştiğini gözlemliyorsun?

Çok fazla bir şey değişmedi aslında. Daha çok yanlış bir şey yapmaktan korkar hale. Bu yapmacık bir tavra takınmak değil. Önceden nasıl yaşıyorsam şimdi de o şekilde yaşıyorum. Tek fark biraz daha dikkat ediyor olmam.

Dizilerde seni de görecek miyiz?

Bilmediğim konulara pek girmeyi sevmiyorum. Hiç oyunculuk yapmadım. Eğer o işe girersem çok çekinerek girerim. Yapıp yapmayacağımdan ise emin değilim. Bir süre eğitim alırım yaparsam da o şekilde yaparım diye düşünüyorum. Diziye girersem müzik yapamamaktan korkarım. Çünkü setler çok ağır. Bakalım zaman ne gösterecek.

Kendini beğenir misin?

Tabii beğeniyorum ama “Harikayım” da demiyorum. Allah’a şükür elim yüzüm düzgün.

Sevgilin var mı?

Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Olsa da olmasa da çok konuşmuyorum.

Ama bu şarkılar da boşuna yazılmıyor değil mi?

Tabii bir şey yaşanıyor ki yazılıyor. Mesela Serkan yaşamadan yazıyor ama ben yaşamadan yazamam. Bir aşk hissetmem gerekiyor. Belli bir şeyler yaşıyorsunuz. Belki o an yaşamıyorsunuz ama belki 3 yıl sonra içte kalanların patlaması oluyor. Mesela Dön o şekilde ortaya çıktı. Dön’ü yazdığımda çok yoğun bir aşk acısı çekmiyordum. Herhalde o bir anda patlak veriyor. İçeride kalan şeyler bir anda çıkıveriyor. Yaşanılan şeylerin birikimi daha sonra bu şekilde meydana çıkıyor.

Nasıl kızlar seni etkiliyor?

Ben güzelliğe önem veriyorum. Yani eli yüzü düzgün olsun. Zeki olmalı. Zekanın güzelliğinin karşı tarafa yansıdığına inanıyorum. Çok çirkin değil ama çok güzel olmayan buna rağmen çok zeki olan bir kız ile beraber olabilirim. Şöyle de bir şey var karşımdaki istediği kadar güzel olsun ama zekası yoksa onunla hayatta birlikte olamam. O yüzden zeka benim için çok önemli. Karşımdaki beni nerede nasıl davranması gerektiğiyle, oturuşu kalkışıyla etkilemeli. Eğlenceli olmalı. Benim kız arkadaşım beni güldürebilmeli onun yanında sıkılmamalıyım. Rahat olmalı ve beni bir ortamda kaldırabilmeli. Ben çok basit bir iş yapmıyorum ve karşımdaki insan içinde kolay bir iş yapmıyorum. O yüzden kız arkadaşımın beni kaldırabilmesi çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!