Zayıflamada dört dörtlük yöntem

Güncelleme Tarihi:

Zayıflamada dört dörtlük yöntem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 10:37

Kaloriyi azaltıp düzenli fiziksel aktivite yapmak sağlıklı kilo vermenin altın kuralı. Yemeklerinizi orta boy tabaklarda 4 çeşide bölerek fazla kilolara veda edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kilolu olmaya genetik, psikolojik nedenler ve hatalı beslenme gibi önemli faktörler etki ederken “yenilen besinin porsiyon miktarındaki fazlalık” şişmanlığa neden olan en önemli çevresel etmenlerden. Star gazetesinde yer alan haberde, araştırmalara göre büyük tabaklarda servis edilen yiyecekleri yiyen bireyler yüzde 55 oranında daha fazla kalori alıyor.

 

Haftada 4 gün yürüyüş

 

Sağlıklı kilo vermek için altın kural ‘günlük alınan kaloriyi azaltıp düzenli olarak fiziksel aktivite” yapmaktır. Kilo yönetiminizde başarılı ve kalıcı bir sonuç elde etmek istiyorsanız beslenme uzmanı olarak önerim, öğününüzde doyabilecek miktarlarda yemeğinizi tabağınıza servis edin. Günde 2 kez 1 orta boy  meyve ya da yarım su bardağı taze sıkılmış meyve suyu veya 3  kuru meyve yiyin. Bunun yanında  4 porsiyon sebze yiyin.  Tahıl grubundan günde en az 4 porsiyon  tüketmelisiniz. Bu da 1 orta dilim ekmek veya 3 yemek kaşığı pilav-kuskus-erişte veya 1 kase çorbaya tekabül ediyor. Günde en az 3 porsiyon  süt ve süt ürünleri tüketin. Bir su bardağı süt veya ayran veya cacık veya kefir veya 2 dilim peynir ile beslenmenizi destekleyin. Et, yumurta ve kurubaklagillerden en az 2 porsiyon yemelisiniz. 1 avuç içi kadar et, tavuk veya balık veya 1 küçük tabak kurubaklagil yemeği veya 1 yumurta bir porsiyona eşdeğerdir.Haftada 2-3 kere ara öğünlerde 1 çay bardağı kuruyemiş, 1 ince dilim kek, 2 küçük kurabiye, 1 küçük bar çikolata ve 1 küçük kase sütlü veya meyveli tatlı yiyebilirsiniz. Haftada en az 4 kere en az 60 dakika orta düzeyde yürüyüşler yapın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!