Yola Hazal'sız devam edecekler

Güncelleme Tarihi:

Yola Hazalsız devam edecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 09:48

Herkes başrollerini Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’un paylaştığı “Adını Feriha Koydum”un bu sezon biteceğini sanıyordu. Yanıldılar. Dizi, bu akşam sezon finaliyle ekranda... Ama gelecek sezon radikal bir değişimle start alacak. Feriha, artık yok; Hazal Kaya ekipten ayrılıyor. Peki bundan sonra neler olacak? Merak ettik, sete baskın yaptık. İşte kamera arkasında olup bitenler...

Haberin Devamı

ADINI FERİHA KOYDUM DİZİSİNİN SET ARKASI FOTOĞRAFLARI       

FİNALDE NELER OLACAK / WEB TV            

Aşk-Memnu’da Ziyagil Yalısı’sının el üstünde tutulan küçük kızıyken, “Adını Feriha Koydum”da yoksul bir kapıcı kızına dönüşüvermişti Hazal Kaya... Hani o meşhur masalda olduğu gibi, sanki gece yarısı saat 12’yi geçmiş ve her şey tersine dönmüştü. Ama o hiç yalpalamadı. Yalıdaki şımarık kızı nasıl başarıyla canlandırdıysa, fakir kızı da aynı inandırıcılıkla oynadı.  

Ne var ki dizinin yeni sezon bölümlerinde o olmayacak. Genç oyuncu şimdiden bir başka dizi için el sıkışmış çünkü... Ekibe vedasını bizim de bulunduğumuz set gününde yapıyor. Ataköy Sheraton Otel’in barında kurulan sete giriyoruz. Çağatay Ulusoy’un canlandırdığı Emir karakterinin işlettiği bar ortamındayız. Annesini oynayan Ahu Sungur ile sahneleri çekiliyor. Sahne bitince yönetmen Barış Erçetin gülerek: “Aferin Çağatay, çok iyi oynadın. Oscar verecekler sana!” diyor...
Bir diğer sahnenin gece görüntüsü vermesi gerekiyor. Ama daha saat çok erken, henüz hava kararmamış. O yüzden ortam hazırlanıyor, barın camlarına siyah perdeler çekiliyor. Hazırlık sürerken oyuncular fırsat bu fırsat, otelin kapısının önüne çıkıp başlıyorlar laflamaya. O sırada Feriha’nın abisini oynayan Melih Selçuk görünüyor. Çağatay Ulusoy, otelde bavul taşımak için kullanılan arabalardan birinde otururken, arkadan gelip aniden boynundan öpüveriyor. Neye uğradığını şaşıran Ulusoy, bunu yapanın Melih Selçuk olduğunu anlayınca kalkıp kucaklıyor.

Otel odalarından biri, oyuncuların kulisi olarak kullanılıyor... Bir süre sonra o odaya çıkıyoruz. Çekime hazırlanan Yağmur Tanrısevsin’in saçları yapılıyor.
    
BENİ HAZAL’DAN ÇİRKİN GÖSTERDİLER      

O sırada dizinin Feriha’sı Hazal Kaya da odaya giriyor. Ama yalnız değil... Yanında annesi Ayşegül Hanım var. Bir deterjan reklamında birlikte oynayan ikili, anne kızdan çok iki arkadaş gibi. Söz reklamdan açılınca Kaya, “Sormayın neler çektim o sette. Reklam mı çektik, çile mi bilemiyorum. Şaka yapıyorum, ‘Biraz sus, bu kadar gülme’ diyor. Ciddi duruyorum, bu sefer de ‘Canını sıkan bir şey mi oldu?’ diye bastırıyor. Resmen çıldırttı beni” diyor. Sözlerini annesi tamamlıyor: “Ama bu deneyimimden sonra anladım ki bu işler hiç bana göre değil. 30 saniyelik reklam filmi için 30 kere tekrar yaptık. Bir de Hazal’ın güzelliğini gölgede bırakmamam için bana Hazal’dan daha çirkin makyaj yaptılar. Neyse ‘kızım’ dedim, bağrıma bastım, sustum!”

Hazal Kaya’nın bir yandan saçları, bir yandan da makyajı yapılıyor. Kendi saçı makyajı yapılırken, ağabeyini oynayan Melih Selçuk’un saçlarına takılıyor Hazal’ın gözü. “Saçlarını öyle tarama, öne düşünce garip duruyor” diyor. Selçuk’un yanıtı anında geliyor: “Evet biliyorum,  Mahsun Kırmızıgül’e benziyorum. Ama evrim geçirmemiş haline!”

Hazal kıyafetlerini giyiyor, geriye son bir rötuş kalıyor. Bacağındaki dövmenin özel bir fondötenle kapatılması gerek. Uzatıyor bacağını masaya, makyöz o işlemi tamamlarken getirilen yemeklere şöyle bir göz atıyor. Beğendi mi, beğenmedi mi, pek anlaşılmıyor...

ÇİNGENE KÜLTÜRÜNE BAYILIYORUM

Bu seneki tatil planını soruyorum, “Endülüs’e gitmek istiyorum” diyor... Ardından da nedenini açıklıyor: “Çünkü ben Çingeneler’in kültürlerine bayılıyorum. Endülüs, onların yaşadığı yerlerin başında geliyor. Bu yüzden orayı görmek istiyorum. Ama o planım tutmazsa Barcelona’ya gideceğim.”

Bir de yakındığı durum var Hazal Kaya’nın: “Çağatay ile aramızdaki uyum yüzünden, sürekli aramızda bir şey olduğu yazılıp çiziliyor. Bu da yetmezmiş gibi sette kapris yaptığım söyleniyor. Bizim setimizde böyle şeyler olmaz.”

Odadan çıkıp yeniden sete dönüyoruz. Hazal Kaya, Yağmur Tanrısevsin ve Çağatay Ulusoy aynı karede... Gerilim yüklü olan bu sahne, oyuncuları en çok zorlayan bölüm oluyor. Ama gerilmekten değil, gülmekten çekemiyorlar! Emir, Feriha’ya “Neden” diye soruyor... Feriha, Emir’e “Ne neden?” diye cevap veriyor. Çağatay orada patlatıyor kahkahayı. Bu sahne gülüşmeler yüzünden 10-15 kez tekrarlanıyor. Ve sonunda “Ne, neden?” komedisine yönetmen de katılıyor: “Kaplumbağa deden...”

Ve bu eğlenceli sette geçirdiğimiz birkaç saatten sonra veda vakti geliyor... Aklımız bol kahkahalı ortamda kalmış halde ayrılıyoruz oradan.

Haberin Devamı

VAHİDE GÖRDÜM GERİ DÖNÜYOR

Haberin Devamı

Hazal Kaya diziden ayrılıyor ama izleyenleri teselli edecek güzel bir gelişme de var. Kanser tedavisi gördüğü için diziye ara veren Vahide Gördüm, final bölümünden itibaren ekipte olacak. Ben setteyken tüm çalışma arkadaşları onu sürprizli bir şekilde karşılama planları yapıyorlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!