Yıpranmış ellerin onarımı bitkilerle mümkün!

Güncelleme Tarihi:

Yıpranmış ellerin onarımı bitkilerle  mümkün
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 10:01

Her kadının hayali güzel, kadifemsi bir el... Eller, sadece yeri doldurulamaz bir yardımcı değil, aynı zamanda bir güzellik kartviziti! Sonuçta, ilk bakışta hiç bir kadının saçına, ayakkabısına bakılmıyor. Karşılıklı sohbette yüzden sonra ilk dikkat çeken ellerdir..

Haberin Devamı

DoÄŸal Ãœrün Uzmanı Volkan Kurt  "Ellerin yüz teninden daha ince ve hassas bir yapıya sahip olmasından dolayı, kolay yıpranan bir özelliÄŸi bulunuyor. Deterjanlar, kalitesiz temizlik malzemeleri, sabunlar ve güneÅŸin olumsuz ışınlarıyla yıpranan el derisi, estetik görüntüyü etkiliyor. Fakat doÄŸanın gücü bu sorunu altetti. Yıpranmaya karşı onarım saÄŸlayan ve çabuk sonuç veren bitki yaÄŸ ve özleri var"  diyor.Â

Herbalium Bitki Merkezi yöneticisi, ellerdeki yıpranmaya karşı jojoba, biberiye, portakal, buğday ve papatya gibi bitkilerin etken maddelerinin çok güzel bir deri meydana getirdiğini, bozulan, çatlayan cildin yenilendiğini söylüyor.

Yıpranan eller doğal çözümle yenileniyor
 
YaÅŸlanma etkilerini yavaÅŸlatmak, lekelerle baÅŸetmek,  elleri zarif ve yumuÅŸak hale getirmek için  bitki uçucu yaÄŸları devreye giriyor: Cildin doÄŸal yenilenmesini destekliyor, tırnakların güçlenmesini saÄŸlıyorlar.Â

Haberin Devamı

Bitki proteinlerine dayalı el güzelleştirici yöntemin aktif bileşenlerinin sonuçlarını anlatan Kurt,  "pullanma ve çatlama gibi görünümleri de sona erdiren bir etki söz konusu" diyor. Bitki özleri  kesik ve sıyrıkların iyileşmesine de katkıda bulunuyor.

Eller için ipuçları ve püf noktaları:

-El kremirizi haftada üç gün gece sürün. Çünkü derideki hücre yenilenmesi o saatlerde  gerçekleşiyor. Kreminizi biraz fazlaca sürdükten sonra pamuklu bezden bir eldiven  giyerek uyuyun. Siz uykuda iken işlem hızlanacaktır.
-Ellerinizi kremlerken mutlaka ovun ve masaj yapın.

-Tırnak içindeki etleri de kremlemeyi unutmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!