Yılların Ece Bar’ı Anadolu Yakası’nda

Güncelleme Tarihi:

Yılların Ece Bar’ı Anadolu Yakası’nda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Önce inanamadım: Kuruçeşme Ece, Ümraniye’ye mi taşındı? Yok canım, olsa olsa yazlık açmıştır, diye düşündüm. Peki madem yazlık açacak, Ümraniye’ye niye açsın ki? Kafam iyice karıştı, Ece’yi aradım.

Meğer Ece’ye Anadolu Yakası’nda da bir şube açma teklifi My Town’dan gelmiş. Ağaoğlu My Town’ı duymuşsunuzdur, Ümraniye Tepeüstü’nde, İKEA’nın hemen yanında, şu yeni kurulan Brezilya tarzı "yaşam alanları"dan. Anadolu yakasında oturanlar Kuruçeşme’ye gelemiyor diye aklına yatmış Ece’nin (Aksoy), olur demiş, başlamış mönü düşünmeye. Sabahın köründe önce My Town’a geliyor. Burayı organize ettikten sonra akşam Kuruçeşme’deki yerine yetişip klasik müşterilerini ağırlıyor. Aslında buradaki yemeklerin Kuruçeşme’den çok farkı yok. Ama birkaç yenilik var ki bahsedilmeden geçilmez:

Bana en ilginç geleni acılı biber reçeli. Daha önce yemediyseniz, mutlaka deneyin. Önce bir tereddüt ediyorsunuz, çünkü biberler reçelin içinde canlı canlı size bakıyor. Ama yiyince böyle bir tad yok. Reçel, börek tabağının ortasında geliyor, börekleri bu tatlı-acı reçele batırıp öyle yiyorsunuz.

Bu reçelin patent hakkını da alacakmış Ece. Ama boş yere ısrar etmeyin, şimdilik eve götürmek için vermiyor.

Fiyatlar yarı yarıya

Ece’nin yeni yeri Ümraniye Ağaoğlu My Town’da. Site üyesi olmayan da girebiliyor, restorana gidene otopark ücretsiz. Fiyatlar gayet makul: mezeler 6, et yemekleri 12-15, bir bira 4,5 lira. Pazarları adambaşı 25 liraya brunch düzenliyorlar. (216) 650 19 00.

Ben böyle dolma görmedim

Lezzetlerden bir örnek: Etli yaprak sarmayı bilhassa yanında parmakla çektirdim ki, dolmalar ne boyutta iyice anlaşılsın.

NE VAR, NE YOK?

Sıcaklardan yeri değişti

Daha önce Yedikule Zindanları’nda yapılacağı duyurulan Electronica Festival (18-19 Ağustos) aşırı sıcaklar nedeniyle Kilyos Burc Beach’e alındı. Avantajlı bilet imkanı sürüyor: electronicafest.com

Bu akşam Yaşar, yarın Sertab

Rumelihisarı’nda bu akşam Yaşar, yarın Sertab, pazar akşamı Yavuz Bingöl çıkıyor. Konserler saat 21.00’de, biletler Biletix’te 39-56 lira. (216) 556 98 00

Şimdiden yer ayırtın

Doluca 20 Ağustos’tan itibaren her haftasonu bağbozumu gezileri yapacak. Meraklısı varsa rezervasyonunu şimdiden yaptırsın, tek otobüs kaldırıyorlar, maksimum 30 kişi alıyor. (212) 327 77 77

Açıkhava tam gaz

Tarkan’la başlayan Avea Açıkhava Konserleri de tam hız devam ediyor: Bu akşam Hande Yener ile Rafet El Roman (33,5-112 YTL), yarın Sibel Can (39-112), pazar MFÖ (33,5-112) çıkıyor. Konserler 21.00’de, biletler Biletix’te.

HAFTANIN PARTİLERİ 360 VE MORİ’DEN

Elekronik müzikten hoşlanıyorsanız haftanın en iyi adresleri bu akşam Galatasaray-360, yarın Ortaköy-Mori. 360’da Motorola’nın reklam kampanyasından hatırlayacağınız DJ Colette çalacak. Bestekarı ve icracısı olduğu "What Would She Do For Love" adlı parçası biliyorsunuz, Top 10 Billboard’dan inmek bilmedi. Geceye giriş biletinizi Biletix’ten alırsanız 28.50 YTL. Üstüne bir içki de ikram. Saati belli değil ama bence geceyarısından evvel çıkmaz. (212) 251 10 42.

Particilerin yarınki istikameti ise Ortaköy: Mori&Mojito’da aslen bir reggae yorumcusu olmasına rağmen, Bob Sinclair’le çalıştığı Love Generation parçası ortalığı yıkan Gary Pine var. Onun da on parmağında on marifet: Aynı zamanda Bob Marley’in efsanevi grubu The Wailer’ın solistiliğini yapıyor. Saat 23.00’te çıkacak gibi görünüyor, biletler kapıda 25 lira. (212) 327 30 30.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!