Yıldızların ustası Nehir’in de hocası

Güncelleme Tarihi:

Yıldızların ustası Nehir’in de hocası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2005 00:07

‘Yabancı Damat’ dizisinin başrol oyuncusu Nehir Erdoğan, işine dört elle sarıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, oyunculuk üzerine tüm dünyada en çok satan beş kitabın yazarı olan Eric Morris’in Los Angeles’taki okuluna (Eric Morris Actors Workshop) giden Erdoğan, Kelebek’in sorularını Amerika’dan yanıtladı.

- ‘Yabancı Damat’ tatile girdikten sonra dans ve oyunculuk dersleri almak üzere New York ya da Londra’ya gideceğini söylüyordun. Sonunda Los Angeles’ta karar kılmışsın.

Evet, geçen sene yaz döneminde Amerika’ya gidip, Eric Morris’ten oyunculuk dersleri almıştım. Bu yıl da üç aylığına yine buraya geldim. Derslerime kaldığım yerden devam ediyorum. New York ya da Londra’ya da gidebilirim diye düşünüyordum ama oyunculuğa biraz daha ağırlık vermem gerektiğini düşünerek yine burayı tercih ettim.

- Ya sonra... Başka planlar var mı sırada?

Bu derslerin devamında dans okuluna gitmek istiyorum. Amerika’da kaldığım sürece İngilizce mi de ilerleteceğim. Artık İngilizce’yi tam olarak sökeceğim. Eminim bunun bana çok faydası olur. Ayrıca bir süre yurtdışında kalmak bana çok iyi geliyor, kafamı dinlemiş oluyorum. Bütün bir haftam günde sekiz saat çalışmakla geçiyor. Kalan zamanlarımda geziyor ya da dinleniyorum.

- Eric Morris ile dersler nasıl gidiyor?

Bu dersler benim için çok önemli. Zaten Jack Nicholson, Arnold Schwarzenegger ve Johny Depp gibi bir Hollywood yıldızlarının bile övgüyle söz ettiği biri o... Tüm dünyada 20 binden fazla oyuncuya eğitim vermiş. Geçtiğimiz yıl onunla çalıştım ve bu çalışmaların meyvesini geçtiğimiz sezon topladığıma inanıyorum.

- Kendini olabildiğince geliştirmeye kararlısın yani...

Aslında oyunculuk zor ve sonu hiç gelmeyecek bir yolculuk... Madem bu yolculuğa çıktım, gidebildiğim kadar gidecek, uzun yol katetmek için de bıkıp usanmadan kendimi geliştireceğim. Eric Morris’in oyunculuk geliştirme teknikleri, 30 yıldan fazla zamandır okulunda özel hazırlanmış bir programla öğretiliyor. Ben de bu programa dahil olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.

- Dizi devam ediyor ama bu arada aklına yatan başka projeler söz konusu mu?

Çeşitli projeler, teklifler geliyor tabii... Özellikle sinema alanından birçok teklif var. Fakat şu an sadece eğitimimi düşünüyorum. Öncelikle buna ağırlık verdim. Sezon başlayınca zaten dizi çekimlerinden hiçbir şeye vaktim kalmayacak. Bakalım, hayırlısı!

Nazlı otomatiğe bağlandı

- Halk seni ‘Yabancı Damat’taki Nazlı karakteriyle iyice özdeşleştirdi. Sen de aranızda benzerlikler buluyor musun?

Tabii... Bir kere giderek canlandırdığın karakteri daha iyi tanıyorsun. Onunla daha iç içe yaşamaya başlıyorsun. Sadece karakteri değil, karakterin ailesini ve yaşam koşullarını da çözüyorsun. Bir süre sonra artık Nazlı karakteri otomatiğe bağlanıyor. Nazlı ne tepki verir, ne yapar diye düşünüyorum. Gerçi eskiden daha çok daha fazla düşünürdüm, şimdi rahatlıkla çıkıyor onun tepkileri, davranışları.

Yunanistan’ın yeni yıldızı

‘Yabancı Damat’, Yunan televizyonunda geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk bölümüyle en çok izlenen program olmuştu. Dizinin gördüğü ilgi üzerine Yunan basını gözlerini dizinin oyuncularına çevirdi. Elefterotipia gazetesi, 24 Temmuz günü Nehir Erdoğan’la yapılan bir röportaja yer verecek. Gazetenin yetkilileri bu röportaj için Türk gazetelerinden Erdoğan’ın fotoğrafları istiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!