Yeniyetme kankalar için çifte ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeniyetme kankalar için çifte ürünler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2005 00:40

Bu aralar 10-15 yaş arasındaki kız çocuklarının en büyük merakı, en yakın arkadaşlarıyla paylaşabildikleri ‘Best Friends’ ürünleri. Hani eskiden ortadan ikiye bölünen kalp şeklinde kolyeler vardı. Çok yakın arkadaşlar veya sevgililer bu kalbi ortadan ikiye bölüp, yarısını saklarlardı.

Best Friends ürünleri de işte böyle bir şey. Ama yeni Best Friends ürünleri ikiye bölünmüyor, çift satılıyor. Ürün yelpazesi çok geniş fakat sadece kızlar için modelleri bulunuyor. Ürünleri satan Claire’s mağazaları, özellikle haftasonu kız çocuklarıyla dolup taşıyor.

90’ların başında ergenlik döneminde olanlar ‘Best Friends’ (en iyi arkadaş) kolyelerini iyi hatırlar. Arkadaşlık simgesi olarak kabul edilen kalp şeklindeki kolyeler, bir dönem pek çok genç kızın boynunu süslemişti. Ortadan ikiye bölünen kalbin iki yarısı paylaşılırdı. Birinin boynunda ‘be frie’ diğerinde ‘st nds’ harfleri göze çarpar, teneffüslerde kafa kafaya verilip kırık kalpler birleştirilir ‘best friends’ yazısı oluşturulurdu. Arkadaşlık bozulursa, ilk vazgeçilen de bu kolyeler olurdu.

Best Friends geleneği geri döndü. Claire’s mağazalarında sadece kolye değil; yüzük, spor bileklik, anahtarlık, zincir, bilezik, fotoğraf çerçevesi hatta son dönemin modası renkli plastik bilezikler satılıyor. Nikel, boncuk ve plastik gibi malzemeler kullanılmış. Ürünler eskiden olduğu gibi ikiye bölünmüyor, her şey çift olarak satılıyor. Birinin üzerinde ‘Best’, diğerinin üzerinde ‘Friends’ yazıyor. Arkadaş grupları için üçlü seçenekler de var. Tüm Claire’s mağazalarında bulabiliyorsunuz. Üstelik çeşitler sürekli değişiyor, yenileri ekleniyor.

Yeni nesil arkadaşlar da klasiklerden vazgeçmiyor ve en çok kolye alıyor. Kirazlı ve maymunlu kolyeler yok satıyor. Kurbağalı anahtarlıklar, fotoğraf çerçeveleri, boncuklu kolyeler ve bilezikler de ilgi görüyor. Bilezikler içinde en çok tercih edileni ise, renkleri ile farklı anlamlar taşıyan plastik bilezikler. Yakın arkadaşlığı temsil eden koyu pembe renkteki Best Friends bilezikleri bilekleri süslüyor.

Best Friends ürünleri Claire’s mağazalarında en çok satan şey. Yaşı daha küçük olanlar için farklı modeller var. Satış görevlilerinin söylediğine göre Best Friends ürünlerine en büyük ilgiyi ilköğretim çağındaki kızlar gösteriyor. Arkadaşlar birlikte gelip, ortak taşımak istedikleri ürünü seçip, satın alıyor. Bu ürünleri hediyelik olarak tercih edenlerin sayısı da oldukça fazla.

BEST FRIENDS FİYATLARI (YTL)

Kolye: 16.50-18.50

Anahtarlık: 5 - 9

Fotoğraf çerçevesi: 19.50

Bilezik: 9 - 12.50

Zincir: 14.50

Havlu bileklik: 12. 50

Mini kolye: 9.50

Mini bilek: 8

Yüzük: 13.50
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!