Yeni bir yüz istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir yüz istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 17:19

Kirwan ilk evliliğinden dört kız babası. Çok güzel bir kadın olan ikinci eşi Chelsea’yle ise 3,5 yaşında ikiz kızları var.

Ophelia, tanınmış cerrahın son çocuğu.

Kızının Down Sendromlu olduğunu duyduğu anda “Kulağa komik gelebilir ama 53 yaşında bir anda artık büyüdüğümü hissettim” diyor.

Ne yapacağını şaşırıp karısı Chelsea’yi ve yeni doğan bebeğini hastanede bırakıp evine gitmiş. Sonra bir anda aklı başına gelmiş:

“Ne yapıyorum. Bu bebek doğmayı istemedi ki! Onun her şeyden çok yanında duracak birine ihtiyacı var. Bu kişi babası olmayacaksa kim olabilir ki?” demiş ve kendine çok kızarak hastaneye geri dönmüş.

/images/100/0x0/55ea4569f018fbb8f8752f85

Yedi çocuk babası cerrah bu kabullenişle birlikte hayatını tamamen değiştirmiş.

“Kızımla geçirdiğim her ay bana hayattan daha önce hiç almadığım zevkleri almayı öğretti. Bu kesinlikle doğru! Bebeğimin ve eşimin bana ihtiyacı olduğunu düşünerek ilk aylardan itibaren işe daha geç gitmeye, eve daha erken gelmeye başladım. Diğer hiçbir çocuğum benim yatak odamda uyumamıştır. Fakat Ophelia’nın bebek karyolası bizim odamızda. Diğer çocuklarımla ilişkilerimi de geliştirdi. Daha çok gülüyor, yerlerde yuvarlanıyoruz....”

Kirwan, yine de gerçekleri inkar etmiyor.

Down Sendromlu çocukların yaşadıkları sıkıntıların farkında:

“Kızımızın geleceğiyle ilgili endişelenmemiz normal. Yine de onun diyeti, egzersizi, konuşma kontrolünü yakından takip edeceğiz. Ve eğer hastalığının doğal sonuçları olan ince dudaklar, kalın boyun gibi sorunlarla ilgili estetik ameliyat olmak isterse onu destekleyeceğim. 19 yaşındaki büyük kızım burnunu yaptırmak istediğinde ona karşı çıktım, normalde kimseyi estetik için yüreklendirmem. Ama estetik ameliyatın, Ophelia’nın normal bir insan olmasına yardımı dokunacaktır. Yabancı insanların kızımın sadece dış görünüşüyle ilgilenerek onu rahatsız etmelerini engelleyebilir.”

Yıllar evvel izlediğim bir filmde, Down Sendromlu çocuk annesinden yeni bir yüz istiyordu.

Herkes ona “Yüzünün neden öyle büyük olduğunu” soruyordu çünkü.

Karwin haksız sayılmaz.

Down Sendromlu çocuklara normal bir hayat verecek kadar medenileşmedi bu dünya.

Şenay ORDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!