Yaz kábusu selülit

Güncelleme Tarihi:

Yaz kábusu selülit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yaz geliyor. Miniler giyilecek, dekolteler ortaya çıkarılacak. Ancak kadınların büyük derdi selülit boy aynalarına yansıdıkça, bir çok dekolte giysi gardroplara geri dönecek.

Uzmanlara göre kadınların yüzde 85'i selülit sorunu yaşıyor. Bu nedenle bazıları için yaz ayları kabusa dönüşüyor. Havaların ısınıp, elbiselerin inceldiği yaz mevsiminde selülit sorunu neredeyse bir kriz haline geliyor. Yazın yaklaşmasıyla beraber selülitlerinden kurtulmak isteyen kadınlar soluğu güzellik salonlarına koşuyorlar.

Estetisyenler şişman ya da zayıf her kadında selülitin görülebildiğini söylüyorlar. Selülit yalnızca 'görsel' bir sorun da değil. İlerlemiş derecedeki selülit sinir uçları ve dolaşım sistemine baskı yaparak bacak ağrısına ve ağırlık hissine yol açıyor. Uzmanlar, pürüzsüz ve diri bir görünüme sahip olmak ve selülitlerinden kurtulmak isteyen kadınlara düzenli beslenmenin yanısıra egzersiz yapmalarını öneriyorlar.

Selülitlerin farklı türlere ve derecelere sahip olduğunu söyleyen Lavinia Güzellik Merkezi Uzmanı Mine Ülgezer, selülit tedavisinin, hastanın sağlık kontrolü ve vücut analizinden geçtikten sonra kişiye göre belirlenen program eşliğinde yapılması gerektiğini belirtiyor.

Selülitin tanımı

Daha çok karın, kalça, üst bacak ve bacak içlerinde görülen selülit zaman içerisinde deformasyona uğramış yağ hücresidir. Dokuda oluşan ödemin etkisi ile parmakla sıkıldığında deri altında hissedilebilir. Kişinin metabolizmasına göre sert, yumuşak, ödemli ya da ödemsiz olabilir.

Nedenleri

Hormonal dengesizlik, dolaşım bozukluğu, vücuttaki ödem oluşumu selülitin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bunun yanında genetik faktörler, ırk özellikleri, aşırı hareketsizlik, dengesiz ve düzensiz beslenme, aşırı stres, kabızlık selüliti doğuran diğer etmenler. Doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda da selülitin ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, ergenlik, hamilelik ve menepoz dönemlerinde selülitin artığını söylüyorlar.

Korunmak için ne yapmalı

International Slimming Center Club Güzellik Salonu uzmanlarından Gülten Özbek’in önerileri:

Öğünlerde lifli gıdalara, sebze ve meyveye ağırlık vermek, yağlı, tuzlu, şekerli ve unlu gıdalardan uzak durmak.

Günde 1.5 litre su içmek. Alkol, soda, kahve, çay ve koladan uzak durmak.

Karın, kalça ve bacak kaslarını çalıştıran yürüyüş ve koşunun yanında bisiklete binmek, ip atlamak ve yüzmek.

Selülit giderici ve vücut sıkılaştırıcı kozmetik ürünlerini düzenli olarak kullanmak.

Kan dolaşımını düzenlemek için haftada en az iki kez vücut peeling'i yapmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!