Yaz geceleri 'caz'la renklenecek

Güncelleme Tarihi:

Yaz geceleri cazla renklenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2006 15:53

Temmuz ayını müzikle dolduran Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 5 – 16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 30’un üzerinde topluluk ile 200’ün üzerinde yerli ve yabancı müzisyeni ağırlayacak.

Haberin Devamı

Festival konserleri bu yıl Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin yanı sıra Sepetçiler Kasrı, Esma Sultan Yalısı, B.Ü. Garanti Kültür Merkezi, Emek Sineması, Babylon, İstanbul Jazz Center, Kemer Golf & Country Club, Parkorman ve Aya İrini Müzesi’nde yer alıyor.

Festival’in gelenekselleşen etkinliği Caz Vapuru bu yıl 16 Temmuz'da Barış Manço Gemisi’nin Boğaz turuyla sürerken,  Genç Caz Konserleri genç amatör müzisyenlere Festival programında yer alma fırsatı verecek.

Bu yıl İstanbul Caz Festivali’nin coşkusu erken başlayacak ve 4 Temmuz Salı günü gerçekleşecek sokak konseriyle festivalin gelişi müjdelenecek. Saat 18.00’de İstiklal Caddesi’nden başlayacak sokak konserine iki yıl önce İstanbul sokaklarında verdikleri çarpıcı konserler ve eğlendirici gösterileri ile akıllarda kalan Funk Off caz severlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

GRAMMY ÖDÜLLÜ VOKALİST STEVE TYRELL

Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin 3 Temmuz akşamı Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak Açılış Galası’nda caz severlere bir sürprizi var.

Bugüne kadar yayınladığı beş albüm ile her seferinde Billboard caz listelerinde ilk beşe girmeyi başaran Amerikalı caz vokalisti Steve Tyrell, Açılış Galası’nda çok özel bir konser veriyor. Kendine has ve etkileyici sesi ile caz standartlarına yeni bir soluk getiren Steve Tyrell 2004 yılında Rod Stewart'ın "Stardust...

The Great American Songbook, Vol. III " albümünün prodüktörü olarak Grammy ödülüne de layık görüldü. 2005 yılında kendi seslendirdiği "Songs Of Sinatra" albümü ile Frank Sinatra'yı en iyi yorumlayan isimlerden biri olduğunu da kanıtlayan Steve Tyrell’den önce 15 kişilik İtalyan grup Funk Off, funk, soul, caz ve R&B enerjisiyle geceyi renklendirecek.

YAŞAMBOYU BAŞARI ÖDÜLÜ CÜNEYT SERMET'E

13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin “Yaşamboyu Başarı Ödülü”, Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak Festival açılış gecesindeki törende ülkemizin en önemli caz duayenlerinden müzik yazarı Cüneyt Sermet’e verilecek.

CAZIN USTALARI İSTANBUL’DA

Uluslararası İstanbul Caz Festivali bu yıl İstanbul’da Türk cazının dünyaca ünlü isimlerinden İsmet Sıral adına kurulan İsmet Sıral Creative Music Studio’nın (ISCMS) destekçileri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Caz tarihinin önemli müzik okullarından biri olan Creative Music Studio, Woodstock, New York’ta 1971-84 yılları arasında caz ve etnik müziğin yıldız isimlerini buluşturmuştu. Bu yaz 6 – 8 Temmuz tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin çeşitli mekanlarında ISCMS adı ile tekrar hayata geçen okul Karl Berger, Trilok Gurtu, Mısırlı Ahmet, Mercan Dede, Marilyn Crispell, Henry Grimes, Cyro Batista, Erkan Oğur gibi önemli sanatçıları eğitmen olarak ağırlayacak.

Okulun 8 Temmuz Perşembe akşamı gerçekleşecek kapanış gecesinde Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde Creative Music Studio’nun kurucusu Karl Berger ve ekibi, Ömer Faruk Tekbilek, Carlos Wart, Mısırlı Ahmet, Graham Haynes, Mercan Dede gibi birçok Türk ve yabancı sanatçının da konuk olduğu renkli bir konser verecek. ISCMS tarafından Argos Kültür Sanat’ın desteği ile düzenlenmekte olan bu etkinlikler, İstanbul Caz Festivali ile paralel düzenlenerek festival programında da duyuruluyor.

Haberin Devamı

FESTİVALİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: İSTANBUL JAZZ CENTER

Dünyaca ünlü sanatçı ve grupları müzikseverlerle buluşturan ve Türkiye’nin ilk caz merkezi olma özelliğini taşıyan İstanbul Jazz Center, 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin renklendireceği mekânlardan… Beş ayrı sanatçının Festival boyunca vereceği 9 konserden oluşan etkinlik serisi İstanbul Caz Festivali’ne katılan sanatçıların buluşma ve jam session noktası olacak.

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT VAKFI’NDAN ÖZEL GÖSTERİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, CREDIT SUISSE sponsorluğunda yaşayan en önemli cazcılardan Chick Corea’yı konuk ediyor.  Chick Corea, “In the Spirit of Mozart” turnesi kapsamında Bayerische Kammerphilharmonie ile birlikte 4 Temmuz Salı akşamı saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde müzikseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgi için : www.iksv.org/caz

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!