Yaşlanmayı zaplayın

Güncelleme Tarihi:

Yaşlanmayı zaplayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2001 00:00


Haberin Devamı

Birçoğumuz zamanın geçmesinden ve yaşlanmaktan korkuyoruz. Ama öte yandan, tıp dünyası da yaşlanmayı önlemek için devamlı olarak çözüm üretmeye çalışıyor. İşte size, bu çözümler sonuca ulaşana kadar idare etmeniz için, yaşlılığı önleyici bazı ipuçları.

Zaplamak, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Akşamları televizyon ekranının karşısına geçip kumanda aletiyle durmadan kanal değiştiriyoruz. Keşke insan hayatı da böyle kolayca zaplanabilseydi. Hoşumuza gitmeyen olaylardan bir düğmeye basarak uzaklaşabilseydik. Olayları zaplamak bir hayal ama yaşlılığı isterseniz zaplayabilirsiniz. Bu, size kalmış. Tıp dünyası yıllardan beri ortalama insan ömrünü uzatmak için çareler arıyor. Bu arada yaşlılık dönemini geç yaşamak için de bazı öneriler sıralanıyor. Bu gidişle kimsenin yaşlanmaktan korkması için bir neden kalmayacak. Geleceğe dönük projeleri bir yana bırakalım. Bugünün koşullarında yaşlılığı zaplamayı öğrenelim.

Yaşlılık belirtilerinin öncelikle ciltte kendini gösterdiğini sakın unutmayın. Yaşlılığı zaplamak için öncelikle cildinizin sorunlarına çare bulmalısınız. Aşırı makyaj, yaşlılığı zaplamanızı sağlayamaz. Tam aksine o renk renk boyalarla olduğunuzdan daha da yaşlı görünebilirsiniz. Siz en iyisi aşırı makyajı zaplayın. Yağ içermeyen kozmetik ürünleriyle çok hafif makyaj yapın.

Allık kullanmak istiyorsanız jel ya da krem allıkları tercih edin. Toz pudra ve allık, yüzdeki kırışıkların içine girip onları daha belirginleştirir. Rujda da mercan kırmızısı ve pembe tonları tercih edin.

Duygularınız yaşla değişmez

Yaşınız ilerledi diye zevklerinizden vazgeçmeye çalışmayın. Yapmaktan hoşlandığınız şeyleri gene aynı şekilde yapmaya devam edin. Başkalarının ne diyecekleri hiç önemli değil.

Yıllar, duygularınızı, iç dünyanızı kolay kolay etkilemez. Bu nedenle değişime uğradığınızı farketmezsiniz. İşte bundan yararlanın. Kaç yaşında bir kadın olduğunuzu kimlik kartınıza bakarak değil, yüreğinizi saran duyguları değerlendirerek kararlaştırın.

Zamanla yüzde bazı değişiklikler olur. Örneğin dudaklar incelebilir. Dudaklarınızın incelmesi, yüzünüzde ifade değişikliği yaratacak. Ama dudak kalemiyle dudaklarınızın kenarlarını çizerseniz, incelme farkedilmez. Aynı şekilde kaşlarınızın da seyrelmeye başlaması yüzünüze yaşlı ifadesi verir. Bunu önlemek için kaşlarınızı kaş kalemiyle boyamalısınız.

Dişlerinize dikkat edin. Sadece belli aralıklarla diş muayenesinden geçmeniz yeterli değil. Dişlerinizin sararmasına da izin vermemelisiniz. Dişlerinizi fırçalasanız da zamanla sararabilirler. Bu yüzden dişleri beyazlatan özel diş macunlarını kullanın.

Özellikle boyun kısmına dikkat

Genç kalmak uğruna saçlarınızı uzatmayın. Omuzları örten uzun saçlar yüzünüzü yaşlı gösterir. En iyisi saçların kulak memeleri hizasında kesilmesi. Bu saçlarla yüzünüzün ne kadar gençleştiğini görüp şaşıracaksınız.

Haftada bir kez yüzünüze nemlendirici maske uygulayın. Bu sayede yılların yüzünüzde bıraktığı izleri yok edebilirsiniz.

Giyeceklerinizi seçerken, renk konusunda çok dikkatli olun. Yaşınızı düşünerek koyu renkleri seçmeyin. Moda olan renkler arasından size yakışanları seçin. Kendinize bir stil yaratın ve bu stile uygun kıyafetleri tercih edin. Genç kalmak uğruna gülünç kıyafetleri sakın seçmeyin.

Kadınlarda yaşlılık belirtileri öncelikle boyunda ortaya çıkar. Makyaj yaparken boynunuza nemlendirici ile masaj uygulayın. Eğer her şeye rağmen boynunuzda çizgiler oluşursa, renkli bir fular kullanın.

Bildiğiniz gibi hareketsiz kalmak, gençler için de sakıncalı. Siz de düzenli vücut egzersizleri yaparak kilo almaktan kurtulun. Hareketli olmak sizin genç kalmanızı sağlar.

Haberin Devamı

Uykunun önemini unutmayın. Gece yeterince uyku uyuyamazsanız, sabahleyin birkaç yaş birden ihtiyarlamış görünürsünüz. Geceleri çok geç yatmayın. Ve uyku sorununuz varsa, bunu bir uzmanın yardımıyla çözümleyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!