Yasaklı filme destek gösterimi

Güncelleme Tarihi:

Yasaklı filme destek gösterimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2008 15:28

Birliğimiz üyesi Rüya Arzu Köksal’ın yönetmenliğini yaptığı “Son Kumsal” filminin Karadeniz sahillerindeki gösterimlerinin İnebolu durağında yaşananlar kamuoyuna yansımıştı.

Haberin Devamı

Önceki hafta gerçekleştirilen İnebolu gösteriminde, belediye başkanı İdris Güleç’in müdahalesiyle yarıdra kesilen filmin yönetmeni KÖksal ve yapımcısı Aydın Kudu'nun da ilçeyi terk etmesi istenmişti.

Bu olumsuz tutum bir gün sonra Abana’da da yaşanmış, filmin gösterimi, hiçbir gerekçe gösterilmeden burada da engellenmişti.

Belgesel Sinemacılar Birliği de Köksal ve Kudu'ya destek vermek için filmi gösterime sokma kararı aldı. Film, 2 Ağustos'a kadar her gün saat 14:00'te seyirciyle buluşacak.

FİLMİN KONUSU:Güzel bir yaz günü, Vakfıkebir kasabasının Dutluk plajında neşeyle başlayan çocuklar, top oynayan, horon tepen gençler, güneşlenenler, yüzenler. Bir kaç yüz metre uzakta, onlarca kamyonun sahile boca ettigi kayaları denize dolduran iş makinaları. Koyun diğer ucunda ise otoyolu yine aynı dalgalardan korumak icin yapılan dalgakıran inşaatları. Doğal limanların ve balıkçı barınaklarının otoyol yapımı yüzünden yok olmasıyla kendilerine yeni yerler arayan balıkçıların takalarını karayoluyla taşımaları ve trajikomik öyküleri...Karadeniz halkının, yol yapma bahanesiyle denizinden koparılmasının hikayesi.

Kuloğlu Mah. İstiklal Cad.
Erol Dernek Sk. No: 6 K: 4 Beyoğlu-İstanbul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!