Yarın ağlamak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Yarın ağlamak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2005 03:02

Türk futbol tarihinin birçok unutulmaz maçını sunan İlker Yasin, Kanal D’de yayınlanacak İsviçre-Türkiye karşılaşmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlker Yasin; ‘Monaco-Galatasaray maçındaki tarihi ‘Ağlamak istiyorum’ sözlerini yarın sevinç gözyaşları içinde söylemek istiyorum’ diyor.

Türkiye-İsviçre maçlarının Türk futbol tarihinin en önemli mücadelelerinden birine sahne olacağını belirten İlker Yasin; ‘Kanal D bu iki karşılaşmayı çok büyük özveriler göstererek ekranlara getirecek. İsviçre’de oynanacak maç, Türk televizyon tarihinin en yüksek bedelli karşılaşması. Birçok TV kanalıyla kıyasıya bir mücadeleye giren Kanal D, Türkiye’nin İsviçre deplasmanında oynayacağı karşılaşmayı tam 1.5 milyon dolara paket yayın olarak satın aldı. Bu yayın paketinin içinde İsviçre-Türkiye maçının yanı sıra Beşiktaş’ın Guimares ile oynayacağı UEFA Kupası karşılaşması ve bazı İtalya Kupası karşılaşmaları da yer alıyor. Eski rekor Letonya-Türkiye arasında oynanan Avrupa Şampiyonası play-off karşılaşmasını 750 bin dolara satın alan bir başka özel kanalın elindeydi’ dedi.

HEDEF KALİTELİ YAYINCILIK

Kanal D’nin bu maçı almasındaki en büyük nedenin kaliteli yayın anlayışı olduğunu belirten İlker Yasin sözlerine şöyle devam etti: ‘Bildiğiniz gibi Türkiye’nin kendi sahasında oynadığı Dünya Kupası grup eleme karşılaşmalarını Kanal D yayınlamıştı. Kanal D, yaptığı anlaşma gereği Türkiye’nin kendi sahasında oynaması muhtemel Dünya Kupası play-off karşılaşmasını önceden satın almıştı. Kanal D yönetimi İsviçre deplasmanındaki maçın yayın haklarını da satın alarak millilerin Dünya Kupası eleme maçlarını başarılı bir biçimde yayınlamış olacak. Hedefimiz her zaman kaliteli yayıncılık.’

15 KAMERA KULLANILACAK

İlker Yasin, İsviçre-Türkiye maçlarının canlı yayınlarıyla ilgili teknik bilgiler de verdi. Yasin, ‘İsviçre kanalı ilk maçı 12 kamerayla ekranlara getirecek. Çarşamba günü Türkiye’de oynanacak karşılaşmada 15 kamera kullanacağız. Bu önemli karşılaşmayı Şampiyonlar Ligi maçlarının standartlarında ekranlara getireceğiz. Karşılaşmaları ben sunacağım. Maç yayınlarında ise yorumcu olarak sadece Rıdvan Dilmen olacak. NTV’nin Rıdvan Dilmen’in yayına katılması konusunda gösterdiği anlayıştan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Hikmet Karaman ise maç öncesi, sonrası ve devre arasında yapacağı yorumlarlarla yayınlarımıza katkıda bulunacak’ dedi.

İSVİÇRE’NİN 6 MAÇINI İZLEDİM

Maça çok iyi hazırlandığını, İsviçre’nin son altı maçını defalarca izlediğini belirten İlker Yasin, ‘28 yıldır futbol yorumculuğu yapıyorum. 6 Dünya Kupası, 7 Avrupa Şampiyonası’na katıldım. Birçok Dünya, Avrupa Kupası finalleri sundum. Monaco-Galatasaray maçında ağzımdan çıkan ‘Ağlamak istiyorum’ cümlesini yarınki maçta da atacağımız gollerle birlikte söylemek istiyorum. Televizyonları başındaki izleyicilerle bütünleşmek için duygularımı ve heyecanımı yine öne çıkartacağım. Türkiye’deki maçla Almanya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katıldığımız zaman umarım bütün Türkiye ile birlikte sevinçten ağlarız’ diye konuştu.

Kanal ’den çok özel yayın

Kanal D, Milli Takım’ın yarın akşam saat 21.45’te Bern’in Wankdorf Stadı’ndaki ve 16 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.15’de Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki İsviçre sınavlarını naklen ekranlara getirecek. Kanal D, statlara kuracağı özel stüdyolarda, maç öncesi ve sonrasında yaşanacak tüm gelişmeleri ünlü konukların ve futbol otoritelerinin yorumlarıyla ekranlara taşıyacak. İlker Yasin’in sunuculuğunu üstleneceği her iki karşılaşmada, Rıdvan Dilmen teknik analizler yapacak. Hikmet Karaman ise maçlar öncesinde ve sonrasında yorumlarda bulunacak.

Rıdvan Dilmen ve Hikmet Karaman’ın tahmini kadrosu

Rıdvan Dilmen:

Rüştü, İ. Toraman, Alpay, Tolga, Ümit, Selçuk, Hüseyin, Nihat, Tümer, Tuncay, Halil (tek forvet)

Hikmet Karaman:

Volkan, Serkan, Alpay, İ. Toraman, Ümit, Hüseyin, Selçuk, Tuncay, Tümer, Nihat, Halil (tek forvet)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!