Yapışık kız ikizler yoğun bakımda

Güncelleme Tarihi:

Yapışık kız ikizler yoğun bakımda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Devlet hastanesinde doğum yapan genç bir anne, göbeklerinden yapışık kız ikizler dünyaya getirdi.

Karın bölgelerinden yapışık kız ikizler, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahisi Yoğun Bakımı bölümünde tedavi altına alındı.

Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erbuğ Keskin, bu durumun 100 binde bir görülen nadir olaylardan biri olduğunu ve nedeninin bilinmediğini söyledi.

Yapışık ikizlerin göbekten aşağılarının tek olduğunu, 2 kalplerinin ve tek karaciğerlerinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Keskin, "Muhtemelen idrar yolları ve karın bağırsakları da tek" dedi.

Prof. Dr. Keskin, yapışık ikizlerin yoğun bakımdaki tedavilerine hemen başladıklarını da ifade ederek, "İkizlerin 1 yaşından önce ayrılmaları söz konusu değil. Göbekten aşağıları tek olduğu için de zor bir iş" diye konuştu.

AKRABA EVLİLİĞİ

Yapışık kız ikizlerin babası Yunus Tanrıkulu, eşinin teyzesinin kızı olduğunu açıkladı. Bebek sahibi olmak için 5 yıldır beklediklerini belirten Baba Tanrıkulu, "Bu süre içinde ve eşimin hamileliği sırasında doktora hiç gitmedik. Zaten maddi durumumuz iyi değil. Doktorlar, bebeklerimin yapışık olduğunu söyleyince çok şaşırdım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!